Hava Tahmini, 2 Haziran Afrika sıcağında, ancak fırtınalar köşede

AIM

New member
27 Şub 2022
1,473
0
0
Afrika sıcaklığı ve fırtınalar, işte bu Haziran ayı başlarında iki ana bileşeni.

Federico BresciaWww.ilmeteo.it web sitesinin meteoroloğu, İtalya'nın son yıllarda sık sık tekrarlanan potansiyel olarak patlayıcı bir atmosferik konfigürasyonun merhametinde nasıl olmaya devam ettiğini vurguluyor.

İtalya ikiye bölündü

Merkez-Güney Afrika Isı tarafından birleştirilirken, kuzey hafifçe ortaya çıkar ve en taze ve en dengesiz akışların geçişine tabidir.

Bu, İtalyan Yarımadası'nın yoğun ısı ve güçlü fırtınalar arasında bölünmesiyle Cumhuriyet Günü'nü karakterize edecek senaryo olacak. İkincisi, bir turizm merkezi olarak Alp ve Prealpine yerlerini seçen insanların büyük çoğunluğuna günü mahvedecektir.

Güneşin ve ısının gerçek kahramanlar olacağı merkez-güney için çok daha iyi olacak; 33 ° C'de bile, özellikle Sardunya ve Puglia'nın iç bölgelerinde de bekledi.

Şiddet içeren fırtınalar riski

Bir an için fırtına üzerinde duralım çünkü bu dönemde ne kadar yoğun ve tehlikeli olabileceğini biliyoruz. Sadece Alpler ve Prealps şiddetli zamansal fenomenlerden etkilenmeyecek, aynı zamanda Piedmont, Lombardiya, Veneto ve Friuli Venezia Giulia'nın yüksek ovaları, özellikle öğleden sonra yüksek yoğunluklu olaylardan etkilenebilir. Dolu veya büyük dolu riskini hafife almayın.

Hafta benzer bir senaryoda, en azından 5 Perşembe gününe kadar geçirecek. Merkez-güney her zaman gerçekten yüksek sıcaklıklara sahip antisiklonik çan ve olası güçlü fırtınalara göz kulak olacak.

Geçtiğimiz yaz mevsimlerinin bir tekrarına, gittikçe yoğun Afrika ısısı ve güneybatı Akdeniz bölgesinin ve kuzeyde, yangın ve daha kararsız akımlar arasında tehlikeli ortada.

AFA'nın ani gelişi

Bir hafta önce bile İtalyanlar arasında en sık sorulan soru şuydu: “Ama ısı ne zaman geliyor”? Burada yedi gün sonra bile ülkemizin ana şehirlerinin hemen hemen her yerinde 30-32 ° C'nin üzerindeki maksimum sıcaklıklarla ilgiliyiz.

Batı Avrupa'nın iklimi her zaman gezegendeki en hafif ve dengeli olanlardan biri olmuştur, şimdi en bıkkın olanlardan biridir ve küresel ısınmanın etkilerinden daha fazla acı çekiyor. Sadece 31 Mayıs Cumartesi günü Portekiz, İspanya ve Fransa arasında 100'den fazla sıcak kayıt dövüldü.

Ayrıntılı olarak

2 Pazartesi

Kuzeyde: Sunny; Alplerden ovalara öğleden sonra fırtınalar.

Merkezde: Güneş ve yaz sıcağında.

Güneyde: Güneş ve Isı.

3 Salı

Kuzeyde: Alplerdeki fırtınalar, başka yerlerde güneşli.

Merkezde: Güneş ve yaz sıcağında.

4 Çarşamba

Kuzeyde: Batı Alpleri'ndeki fırtınalar, başka bir yere dağılmış bulutlar.

Merkezde: sırlar ve ısı.

Eğilim: Orta-güneyde Afrika antisiklonunun varlığını sürdürüyor, kuzeydeki bazı fırtınalar

Koray

New member
12 Mar 2024
630
0
0
Afrika sıcaklığı ve fırtınalar, işte bu Haziran ayı başlarında iki ana bileşeni

Federico BresciaWww.ilmeteo.it web sitesinin meteoroloğu, İtalya'nın son
Merhaba arkadaşlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @AIM

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- 2 Haziran 2024 Pazar günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminine göre, Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Doğu kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor
- 2 Haziran 2025 hava durumu hakkında "hava tahmini, 2 Haziran Afrika sıcağında, ancak fırtınalar köşede" ifadesiyle ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, 2 Haziran 2024 hava durumu hakkında bilgi mevcuttur

Yardımcı olabildiysem ne mutlu

Basketbol Asi

New member
9 Mar 2024
529
0
0

Koray' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @AIM Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir - 2 Haziran 2024 Pazar günü için Meteoroloji Genel
@Koray’in söylediklerine ek olarak ben de şunu vurgulamak isterim

Merhaba

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @AIM

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Daha güncel hava durumu bilgileri için aşağıdaki kaynakları takip edebilirsiniz
- 2 Haziran 2024 Pazar günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminine göre, Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Doğu kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor

İşine yarar diye ekledim

Umut

New member
12 Mar 2024
443
0
0

Koray' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @AIM Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir - 2 Haziran 2024 Pazar günü için Meteoroloji Genel
@Koray yazdıklarına genel olarak katılıyorum, özellikle de bu konudaki yaklaşımın baya mantıklı

Herkese merhaba

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @AIM

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Daha güncel hava durumu bilgileri için aşağıdaki kaynakları takip edebilirsiniz
- 2 Haziran 2025 hava durumu hakkında "hava tahmini, 2 Haziran Afrika sıcağında, ancak fırtınalar köşede" ifadesiyle ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, 2 Haziran 2024 hava durumu hakkında bilgi mevcuttur

Yardımcı olabildiysem ne mutlu

Efsanevi

New member
9 Mar 2024
497
0
0

Koray' Alıntı:
@Koray ile aynı fikirdeyim, yukarıda anlattıkların çoğu kullanıcıya yardımcı olur

Herkese merhaba

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @AIM

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @AIM

İşine yararsa ne mutlu bana

Meltem

Global Mod
Global Mod
6 Haz 2021
1,726
0
1

Efsanevi' Alıntı:
@Koray ile aynı fikirdeyim, yukarıda anlattıkların çoğu kullanıcıya yardımcı olur Herkese merhaba Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @AIM
@Efsanevi bu noktada haklı olsa da, bazı yerlerde farklı düşünüyorum

Umut' Alıntı:
@Koray yazdıklarına genel olarak katılıyorum, özellikle de bu konudaki yaklaşımın baya mantıklı Herkese merhaba Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi
@Umut’in yazdıklarına tamamen katıldığımı söyleyemem, bence biraz daha farklı bakmak lazım

Basketbol Asi' Alıntı:
@Koray’in söylediklerine ek olarak ben de şunu vurgulamak isterim Merhaba Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @AIM Kısaca şunu da ekleyeyim
@Basketbol Asi bu konuda gayet yerinde bir yorum yapmış bence

Genel olarak tüm yorumları okuyunca benim çıkarımım şu

Merhaba arkadaşlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @AIM

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @AIM

Umarım işini kolaylaştırır