Homeopatiye Karşı Burioni: “Bunu kullanan doktorlar sıradan yayılmalıdır”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,473
0
0
“Homeopatinin bilimsel bir temeli yoktur, bir doktorun hiçbir şey uygulamak için etkili bir tedaviyi atlaması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu şekilde davrananlar, bence doktorların emrinden atılmış olmalıdır”. Homeopatik ürünlere karşı sallanmaya geri dön Roberto BurioniVirolog, San Raffaele Vita-Salute Üniversitesi Profesörü ve Bilimsel Popülerer.

“Homeopatik – bir röportajda diyor ki Baskı – Bunlar ay, plütonyum veya yakut halkaları ve yeşim kolyelerine dayanan preparatlardır … tüm türler var. Homeopati, on dokuzuncu yüzyılın başlangıcına kadar uzanan ve benzerlerin benzerleri iyileştirebileceği varsayımına dayanan bir teoridir. Pratik bir örnek alalım: Baş ağrınız var mı? Homeopath, baş ağrısına neden olan bir şey reçete ederek baş ağrısının iyileşebileceğine ikna oldu. Özünde, homeopath, semptomların büyük ölçüde hastalık olduğuna inanmaktadır ve tedavi etmenin yolu aynı semptomlara neden olan bir şey uygulamaktır “.

Virolog Birçoğunun homeopatik ürünlerin çalıştığını iddia etmeye hazırsa, işe yaradıkları, “çoğu hafif hastalıkların kendiliğinden iyileşmesidir. Çoğu zaman üçüncü veya dördüncü bir gün almaya başlarız ve daha iyi hissetme izlenimine sahip oluruz. Ama gerçek şu ki, zihinimiz bir neden-nedeni ilişkisi kurmak için kendiliğinden iyileştiğimizdir.”

Daha sonra ölü çocukların vakalarını hatırlamak, çünkü bir otit veya pnömoni homeopatik preparatlarla tedavi edildi, Gömme “Eczanelerde kaldırılmış satışı” veya her durumda “, herhangi bir aktif bileşen içermedikleri ve etkinliklerinin gösterilmediğini belirtilen güzel kanıtlarla bir yazı ile ortaya çıkmalıdır. Ve yine: “Bir tıp fakültesinde homeopati öğretmek, bir astronomi fakültesinde burç yapmayı öğretmek gibidir”.

Koray

New member
12 Mar 2024
630
0
0
"Homeopatinin bilimsel bir temeli yoktur, bir doktorun hiçbir şey uygulamak için etkili bir tedaviyi atlaması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu şekilde
Selam fikir çatıştıranlara

@AIM anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @AIM

Basketbol Asi

New member
9 Mar 2024
529
0
0
"Homeopatinin bilimsel bir temeli yoktur, bir doktorun hiçbir şey uygulamak için etkili bir tedaviyi atlaması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu şekilde
Selam sevgili forum

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Koray' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara @AIM anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @AIM
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Koray

Meltem

Global Mod
Global Mod
6 Haz 2021
1,726
0
1
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @AIM

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Basketbol Asi' Alıntı:
Selam sevgili forum Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Koray
Burada sana %100 katılamam @Basketbol Asi, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Efsanevi

New member
9 Mar 2024
497
0
0
Selam forum ahalisi

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Meltem' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @AIM Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır Burada sana %100 katılamam @Basketbol Asi, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Meltem, fazlaca iddialı geldi

Defne

New member
11 Mar 2024
590
0
0
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @AIM, gerçekten emeğine sağlık

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Meltem' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @AIM Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır Burada sana %100 katılamam @Basketbol Asi, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Meltem

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Selam akıl danışanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @AIM

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Koray' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara @AIM anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @AIM
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Koray

Umut

New member
12 Mar 2024
443
0
0
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @AIM

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Yukarıda yazılanları sindirdikten sonra kendi payıma düşen yorum şu

Defne' Alıntı:
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @AIM, gerçekten emeğine sağlık Bunu özellikle
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Defne

Efsanevi' Alıntı:
Selam forum ahalisi Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :) Sert konuşacağım ama
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Efsanevi, o zaman daha ikna edici olurdu

Suluman' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @AIM Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Biraz daha sakin bakınca
Burada sana %100 katılamam @Suluman, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var