Hudut ötesi gazisi konuştu: Televizyonda 1 dakika gösterilen yaralılardan biriyim

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Hudut ötesi gazisi konuştu: Televizyonda 1 dakika gösterilen yaralılardan biriyim
Bayburt ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği (ŞAGDER) Lideri Selami Köksal, 1995 yılında askerlik bakılırsavi niçiniyle gittiği hudut ötesi operasyonda vazifesini icra ettiği sırada mayına basarak, bir bacağını büsbütün kaybetmişti. Ortadan geçen 26 yıla karşın tıpkı hislerle yaşadığı süreci anlatan Köksal, şehit ve gazilere haberlerine reaksiyon gösterdi, Köksal,” Televizyonda 1 dakika gösterilen yaralılardan biri de benim” sözünü kullandı.

“HAYATA KÜSMEDİM”

4 yıldır dernek başkanlığı yapan Köksal, gazilere, gazi ve şehit ailelerine dayanak olabilmek için elinden geleni yapıyor. “Ayaklarımı kaybettim lakin hayata küsmedim” diyen Lider Köksal, “Umudumu hiç bir vakit yitirmedim, hayata küsmedim dernek başkanlığı yapıyorum şu an, elimden geldiğince vatanı için canlarını ortaya koymuş yiğitlerimizin ailelerine ve gazi olmuş tüm gazilerimize dernek çatısı altında yardımcı oluyorum, onun yanı sıra çocuklarım, ailem var onlar için tüm mücadelem” formunda konuştu.
“EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM OLDU”

“Bir bacağımı kaybettim, öteki bacağımda da ağır hasar bulunmasına karşın eşim daima yanımdaydı”
biçiminde konuşan Köksal, mayına bastıktan daha sonra eşine durumu anlatmak için hastane köşelerinde kara kara düşündüğünü lisana getirdi. Tedavi sürecinde eşinin kendisine ulaşarak, bu süreçte her vakit yanındayım diyerek dayanak verdiğini belirten Köksal, “Ben mayına bastıktan daha sonra birinci aklıma gelen isimlerden biri eşim oldu. bu biçimdelar evli değiliz doğal, askerden daha sonra evleneceğiz diye birbirimize yemin ettik, daha sonra başıma bu olay geldi eşim bana ulaştı senin canın sağ olsun, senle evlenirim dedi. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (GATA) tedavi sürecim bitti, eşimi ailesinden istemeye gittik, vermediler bende eşimi kaçırdım şu an 24 yıllık evliyiz. Çok dayanağını gördüm, epey düzgünlüğünü gördüm Allah eşime uzun ömür versin yeterli ki var” dedi.

“BİR BACAĞIM GİTTİ YERİNE 8 KOL, 8 BACAK GELDİ”

Evlendikten daha sonra eşinden gördüğü manevi takviyesi daima lisana getiren Köksal, “Allah benden bir bacağı aldı, yerine 8 kol, 8 bacak daha verdi. Pırıl pırıl 3 çocuğa sahibim, onların elleri ayakları benim ellerim ayaklarım oldu, bir daha eşim birebir biçimde her vakit yanımda olan isimlerden biri oldu, bu biçimdesi evlatlara bu biçimdesi aileye sahip olduğum için fazlaca şanslıyım” formunda konuştu.

“KAYSERİ’DE BAŞLADI ŞIRNAK’TA BİTTİ”

Acemi birliği olarak Kayseri’de askerlik yaptığını tabir eden Köksal usta birliğinin de bir daha Kayseri olduğunu lisana getirdi. Çok ağır ve ağır askeri eğitimlerden geçtiğinin altını çizen Köksal, “Usta birliğim bir daha Kayseri olmuştu, epeyce önemli eğitimlerden geçiyorduk, komando eğitimi ağırdır, acemi beraberki bakılırsavimizi bitirdik, usta birliğine bir daha Kayseri’ye döndük orada 1 gece kaldıktan daha sonra operasyon için Şırnak Çakırsöğüt’e gittik, daha sonrasında bizleri hudut ötesi operasyona gönderdiler, hudut ötesi olduğu için her yer mayın hayli dikkatliyiz, elimizde dedektörler ile adım adım ilerliyoruz lakin ne kadar dikkat edersek edelim, baht diyoruz mayına bastım” dedi.

“MAYIN PATLAYINCA KENDİMİ HAVADA BULDUM”

Mayının patlaması kararı birinci anda vurulduğunu sanan Köksal, vurulmadığımı, mayına bastığımı yere sert bir biçimde çakılınca anladım sözleriyle lisana getirdi. Yaşadığı olayı anlatırken gözleri dolan Köksal, “Allah’a inancım tam, baht diyorum yaşananlara aslına bakarsan yola çıkarken şehit olma gayesiyle çıktık, şehitlik mertebesine erişemedik ancak gazilik üzere gururlu bir unvana sahip olduk, bu erdem ise bize kâfi. Mayına bastığım birinci anda ben vurulduğumu sandım, kendimi havada buldum bir anda ta ki yere sert bir biçimde çakılınca anladım ki mayına basmışım. Birinci etapta acı hissetmedim, her yer toz duman, pis bir koku bizi apar topar helikoptere taşıdılar, GATA’ya sevk ettiler tedavi sürecim başladı 1 seneyi aşkın tedavi gördüm sayısız ameliyat geçirdim” diye konuştu.

“TELEVİZYONLARDA 1 DAKİKA GÖSTERİLEN YARALILARDAN BİRİ BENİM”

Şehit ve yaralı haberlerinde gösterilen yaralıların epeyce önemli yaraları olduğuna değinen Köksal, yaralanan asker haberlerine karşılık bacağını göstererek, “İşte haberlerde gördüğünüz yaralı diye geçiştirilen bireylerin bu biçimdesi yaraları var o yaralılardan biri benim, beşerler sanıyor ki yaralı denilince ufak sıyrıklar var hayır o denli değil işte, yaralıyım ayağım yok. Yaralılar küçümsenmesin” dedi.