Ilaria Salis, Meloni'ye şöyle yazıyor: “Beni Budapeşte'deki İtalyan büyükelçiliğine nakledin”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,357
0
0
Ilaria Salis Başbakan'a e-posta yazdı Giorgia MeloniDışişleri Bakanı'na Antonio TajaniAdalet Bakanı'na Carlo Nordio ve İçişleri Bakanı'na Matteo Piantedosi ev hapsinin ihtiyati tedbirinin Budapeşte'deki İtalyan büyükelçiliğinde harcanmasını istemek. Hukuk kaynakları bunu AGI'ye bildirdi ve Macar yargıç Josef Szos'un davanın son duruşmasında yaşadığı adresi açıklamasının ardından talebin kendisi, ailesi ve ev sahiplerinin güvenliğine yönelik tehlikelerden kaynaklandığını açıkladı.

Salis ailesi, yargıç Jozsef Sos'un 24 Mayıs'ta mahkeme salonunda Ilaria Salis'in bir gün önce taşındığı ikametgahın tapusunu okumasının hemen ardından “İtalya'ya veya Budapeşte'deki İtalyan büyükelçiliğine” nakledilme talebinde bulunmuştu.

Ilaria Salis ile özel röportaj: “Derin bir kuyuya düştüm, Dante'nin Cehennem'ini okudum ve yaşadım: Artık mahkumların hakları için savaşacağım”

Yazan: Viola Giannoli, Fabio Tonacci

30 Mayıs 2024

Büyükelçiliğin tepkisi

İtalyan büyükelçiliğinin tepkisi anında geldi ve Macar yetkililerden, aşırı sağ militanlara yönelik saldırılara katılmak suçlamasıyla 11 Şubat 2023'ten beri Macaristan'da tutuklu bulunan 39 yaşındaki İtalyan aktivistin güvenliğini izlemesini istedi.

Ilaria Salis'in, duruşmanın bitmesini beklerken ev hapsinde tutulduğu Budapeşte'deki adresi, daha sonra popüler bir aşırı sağcı Macar sitesinde göründü ve bu nedenle, başka hiçbir benzer vaka kaydedilmemiş olsa ve Macarca'da Salis'in güvenliğiyle ilgili endişeleri arttı. Yetkililer ne internette ne de Avs'lı bir sonraki Avrupa seçimleri adayının yaşadığı evin yakınında herhangi bir alarm bildirmedi.

Ancak Ilaria'nın Macar avukatının Salis'e açıkladığı gibi, bunun İtalya'ya iadeyle eşdeğer olduğu ve “söz konusu olmayan bir hipotez” olduğu göz önüne alındığında, onun İtalyan büyükelçiliğinde ağırlanma olasılığı ancak mahkeme kararı sonrasında gerçekleşebilir: Gyorgy Magyar.