İran’ı şiddetli yağışlar vurdu: 4 meyyit, 7 yaralı

servos

New member
20 Kas 2020
223
0
0
İran’ın güneyinde 2 gündür aralıksız devam eden ağır yağışlar sel felaketine niye oldu. İran Acil Yardım Kurumu sözcüsü Mücteba Halidi yaptığı açıklamada, “Ülkenin güneyinde yaşanan sel felaketi niçiniyle 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı” tabirlerine yer verdi.

Halidi ayrıyeten, ülkenin güneyindeki biroldukca bölgenin sel ve şiddetli fırtınadan olumsuz etkilendiğini de söyleyerek, “Güney Fars, Güney Kirman, Hürmüzgan, Batı Sistan ve Belucistan’daki kentler selden etkilendi. Tüm yardım gruplarımız şu an bölge halkına yardım ediyor” dedi.

TÜM YOLLAR ZİYAN GÖRDÜ

Fars eyaletinde bulunan Darab ilçesinde vazifeli İtfaiye Müdürü Mücahid Debistani ise, 50 yaşındaki bir hanımın ırmağın taşması niçiniyle meskeninin sular altında kalması kararı hayatını yitirdiğini söylemiş oldu. Debistani ayrıyeten, birebir eyalete bağlı Mehr ilçesinde ise araç ortasında bulunan 4 kişinin sele kapıldığını ve içlerinden birinin ömrünü kaybettiğini belirtti.

Sel felaketi niçiniyle, Fars eyaletinin güney ve güneybatısında bulunan tüm yolların ve tesislerin de ziyan gördüğü öğrenildi.