İsrailliler ve Filistinliler, Cenova’da lise öğrencilerinin önünde barış provası yapıyor

AIM

New member
27 Şub 2022
1,473
0
0
İsrailliler ve Filistinliler, aynı masada oturup yalnızca öğrencilerden oluşan bir dinleyici kitlesine barış hakkında konuşuyoruz. Pazartesi günü gerçekleşecek Cenova, Doge Sarayı’nda, Sala Munizioniere’de sabah 9’dan akşam 3’e kadar, 7 Ekim’den bu yana İtalya’da ilk kez düzenlenen “Avrupa’dan Cenova’ya: barış yolları, halkların saygı ve bir arada yaşama değerlerini desteklemek” konferansında. Girişim M5’in Avrupa Parlamentosu üyesi tarafından organize edildi. Tiziana Beghin ve aslında bununla bağlantılı olarak beş yıldızlı lider ve eski başbakan duruşmayı başlatacak, Giuseppe Conte.

Beghin, “Bu, İtalya’da İsraillileri ve Filistinlileri bir araya getirecek, barış, birlikte yaşama ve her şeyden önce gelecek hakkında konuşmak için bu büyüklükteki ilk masa olacak” diye açıklıyor Beghin, yüksek profilli konuşmacıları, akademisyenleri, hukukçuları ve doktorları seçtik. Avrupa Parlamentosu’nda bile İsraillileri ve Filistinlileri aynı panelde bir araya getirmek zor ama Cenova’da başardık.” Konuşmacılar arasında, Maria Di Pietro’nunAsopas Filistin, Alessandro CavalliPavia Üniversitesi’nde sosyolojik düşünce tarihi profesörü, Luca GuzzettiCenova Üniversitesi’nde İletişim Sosyolojisi profesörü, Ariel Dello Strologoİsrail Yahudi Hukukçular Birliği Başkanı Angelica Edna Calò LivneBeresheet laShalom (Barış için bir başlangıç) vakfının kurucusu ve yöneticisi ve 2006 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen, Karim HamarnehLigurya-Filistin kültür derneği başkanı, Yehuda LivneKibbutz Sasa’nın güvenliğinden sorumlu, Heitham AlhouraniSan Martino Polikliniğinde Ortopedi konusunda uzmanlaştı.

Kızıldeniz, biri Messina Şirketine kiralanan iki MSC konteyner gemisine füze saldırısı

kaydeden Massimo Minella

15 Aralık 2023

“Trajediden etkilendik” 7 Ekim İtalyan Yahudi Hukukçular Derneği başkanı Ariel Dello Strologo, İsrailli ve Filistinli sivil kayıplarından ve İsrail dışında da yeniden ortaya çıkan şiddetli çatışmalardan dolayı, İsrailliler ve Filistinliler arasında toplantılar düzenlemek için mümkün olan her şeyi yapmamız gerektiğini düşünüyorum. yarın hakkında konuşalım, iki halkın barışçıl bir gelecek inşa etmesine nasıl yardım edebileceğimizi konuşalım. Ve öğrencilerle birlikte şunu vurgulamak için konferansa katılmayı kabul ettim:İtalya’da antisemitizmin kötüleşmesikelimelerin ve sloganların ağırlığı olduğunu ve şiddet içeren bir muhalefet modelinin yeniden üretilmesinin sorunlara çözüm yerine yalnızca daha fazla acı ve ıstırap getirdiğini açıklamaya çalışmak. barış inşası».

dava

Anti-Semitizm, tarihi merkezde bir haham tornavidayla tehdit edildi ve sözlü saldırıya uğradı

kaydeden Michela Bompani

27 Kasım 2023

MEP Beghin, dramatik bir çatışmaya yol açan sömürü ve ideolojilerin ötesinde, günü bilgi için bir inşaat alanı olarak belirleyen, mevcut ve bağlantılı genç öğrencilerden oluşan bir izleyici kitlesiyle iddialı hedefin ve bağlamın altını çiziyor: «Avrupa, Orta Doğu’daki krizde çok önemli bir rol oynuyoruz ama bunu uygulayamıyoruz diyor, konferanstan kesinlikle bu kadar büyük bir soruna çözüm beklemiyorum, ama kesinlikle bir çözüm beklemiyorum. eleştirel bilince katkı barış sürecine katılıma yol açmakHem uluslararası hem de İsrail ve Filistin toplumunun. Konuşmacılarımızdan, nefretin ötesinde, güvenlik ve sorumluluk çerçevesinde, tam olarak çocuklar tarafından temsil edilmelerini istedik.” Konferansın yapımını Orta Doğu Belediyesi’nin M5s sözcüsü tetikledi. Stefano Giordanove senatör de gün içinde konuşacak Luca Pirondini ve milletvekili Roberto Traversi.