İzmir’de aşı olmayanlar bu restorana giremiyor

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,927
0
36
İzmir’de aşı olmayanlar bu restorana giremiyor
İzmir’in Konak ilçesi Kıbrıs Şehitler Caddesi Gazi Bayanlar Sokağında bulunan Mülkiyeliler Birliği Lokalini işleten Kemal Özçakar, korona virüsü aşı çalışmalarına takviye vermek için işletmesinin girişine “Aşı olmayan giremez” yazısını astı. Müşterilerinin genel manada şuurlu olduğunu ama gerekirse cep telefonu aracılığıyla aşı durumlarını da denetim ettiğini tabir eden Özçakar, “1,5 yıldır çektiğimiz bu eziyetin aşıyla son bulacağını düşünüyoruz. Aşı olmasaydı ne olacağımız aşikâr değildi. Bizim üzere milyonlarca insan önemli bir sefalet sorunu yaşayacaktı. Bende bugün aşılama çalışmalarının yaygınlaşması için aşı olmayanları müşteri olarak kabul etmeyeceğimi vurguladım ve hedefim bu kampanyaya dayanak vermek” dedi.

“VİRÜS İLLETİNİN SON BULMASINI BEKLİYORUZ”

Aşılamanın yaygın biçimde yapılarak virüs illetinin son bulmasını bekliyoruz diyen Özçakar, “Müşterilerimizin kıymetli bir kısmı ise uygulamamızı olumlu bir biçimde karşıladı. Müşterilerimizin çoğunluğu şuurlu insanlardan oluşuyor ve HES kodu sorgulama durumuna gerek kalmıyor. Müşterilerimizin hepsi aşılanmış olarak geliyorlar ve onlara problemsiz hizmet veriyoruz” diye konuştu.

“TÜM İŞLETMELERDE UYGULANSIN”

Arkadaşları ile bir arada restorana gelen müşteri Nimet Altınlılar ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti lisana getirdi. Altınlılar, “Mekana girerken “Aşı olmayan giremez” yazısını gördük ve bu durum arkadaşlarımla benim epey hoşuma gitti. Tüm dünyada geçerli olan bir uygulama ve ülkemin de tüm işletmelerinde uygulanmasını istiyorum. Hem kendimizi birebir vakitte diğerlerini müdafaamız gerekiyor. Yalnızca bu çeşit yerlerde değil toplumsal olarak bulunan hiç bir ortamda aşı olmadan bulunmamak gerekiyor. İnsanların şuurlu olması ve birbirimize saygılı olmamız lazım. İşletmeci arkadaşları tebrik ediyorum. Aşı olalım lütfen” formunda konuştu.