Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Hacı Bektaş Veli Şenliği’ne katıldı

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Hacı Bektaş Veli Şenliği’ne katıldı
EDA NARİN | KARAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafınca düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Serçeşme Hacı Bektaş Veli Şenliği’nin ikinci gününe İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu ve UYGUN Parti İstanbul Vilayet Lideri Buğra Kavuncu katıldı. Şenliğe ayrıyeten, Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek İmamoğlu da katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafınca düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Serçeşme Hacı Bektaş Veli Şenliği’nin ikinci gününe İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldı.

“HACI BEKTAŞ SONSUZ BİR KAYNAKTIR”

birinci vakit içinderda konuşan İmamoğlu, Hacı Bektaş’ın 781 yıldır barışa, bilime ve hakikate ve canlı, cansız tüm varlıklara hürmet eden eşsiz inancıyla insanlığa ışık olmaya devam ettiğini söylemiş oldu.

İmamoğlu, şöyleki devam etti:

“Hacı Bektaş sonsuz bir kaynaktır. Bugün Hacı Bektaş’ın birlik, birliktelik, kardeşlik davetlerine insanlık olarak büyük gereksinim duyuyoruz. hiç bir ayrımcılık yapmadan, tüm insanlışıyla birebir nazardan bütün insanlığa bakmanın faziletini taşıyan bu eşsiz mirasa sevgiyle, hürmetle ve sonsuz cüretle sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bunun yolu ise halka hizmet etmekten geçer. Hacı Bektaş ilçesine, Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla 2 yıl boyunca hizmet etmek bizlere de nasip oldu. İlçemizin biroldukca muhtaçlığına İstanbul’un gönlü varlıklı beşerler ile yardım sunmanın gururunu yaşıyorum. Bu hizmetleri Hacı Bektaş’ın inancına, ideolojisine ötürüsıyla da insanlığa yapılan hizmetler olarak görüyorum.

“TUNCELİ’DE DAĞLARIMIZ, ORMANLARIMIZ YANIYOR”

Türkiyemizin neresinde muhtaçlık var ise oraya koşuyoruz. Ne yazık ki birkaç gündür Tunceli’de dağlarımız, ormanlarımız yanıyor. Bir an evvel müdahale edilmesini bekliyoruz. Oluşacak gereksinimlere nazaran sayın genel liderim bize hangi talimatı verirseniz Tunceli’nin her gereksinimini gidermeye İstanbul halkı olarak hazırız.

Bize Hacıbektaş’ın niyetleri kâfi. Bundan bu biçimde bizler Hacı Bektaş’ın yolunda ne ararsan evvel kendimizde aramaya ve öğüdüne kulak vermeye devam edeceğiz.”

“O BARIŞIN ÖNCÜSÜ OLDU”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş’ın anlayana epeyce şey dediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

“O barışın, huzurun, bir arada yaşamanın öncüsü olmuştur. O 72 milleti bir görmüştür. O bu topraklarda insan-ı kamil olarak ünlendi.

“SAVAŞ ALANLARININ BÜYÜK KISMI İSLAM ÜLKELERİ”

Bugün dünyada acı gerçekler var. Savaş alanlarının büyük bir kısmı İslam ülkeleri. İslam ülkelerinde acı var. Afganistan’a yaşananlar hepimizi ilgilendiriyor. Dileriz yaşanan acı son bulur.

Anadolu’yu bize yurt yapan bütün erenlerimizi, mürşitlerimizi, pirlerimizi, dedelerimiz rahmetle anıyorum.”