Kitap Fuarı tartışmaları bir rekorla süpürdü: 215.000 ziyaretçi

AIM

New member
27 Şub 2022
1,473
0
0
Geçen yıl 168.000 olan Turin Kitap Fuarı’na Perşembe’den Pazartesi’ye kadar 215.000 ziyaretçi geldi. Şimdiye kadarki en yüksek sayı. Sadece Cumartesi günü 60.000 kişi vardı. Bu, Salone Libro şirketinin genel müdürü Piero Crocenzi tarafından kapanış basın toplantısında açıklandı. Salone’a yaklaşık 25.000 öğrenci katıldı, bu rakamlar pandemi öncesi sayılara yakın. Biletlerin %80’i, geçen yıl %74’e kıyasla çevrimiçi satıldı.

Kitap Fuarı’nın karneleri: reddedilen alanlar ve hizmetler, halk ve kitapçılar terfi ettirildi

Maurizio Crosetti, Sara Strippoli tarafından

22 Mayıs 2023

“Bu baskı tüm rekorları kırdı. Tartışmalar oldu, ilk kez değil, onu kurtarabilirdik ama birkaç başarısız tartışma ve bu kadar başarılı birçok tartışma arasında başarıyı tercih ederim. Benim için her şey geride kaldı. biz”. Torino Kitap Fuarı’nı son kez yöneten Nicola Lagioia söyledi. Lagioia, “Yalnızca yayınevleri ve bize yardımcı olan herkese teşekkür etmek mümkün. Yedi yıl önce Kitap Fuarı yok olmak üzereydi, bugün ise dünyanın en önemli kültürel etkinliklerinden biri.” sahipleri, kurumlar ve “yayın kuruluna koşulsuz sevgi” vurgusu yaptı.

Torino Kitap Fuarı’nın bir sonraki baskısı 9 – 13 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. Bu, incelemenin bugünden itibaren yeni direktörü Annalena Benini tarafından duyuruldu. “Bu çok iyi çalışan bir makine. Korkmuyorum – dedi Benini – Bu partide yer almama izin verdiğiniz için teşekkürler. Ekip, yayın kurulu ve tüm bu yıllar boyunca yapılan çalışmalar sayesinde olağanüstü bir başarıydı. Kişiliğimi, düşüncelerimi, özgürlüğümü ve her şeyimi vereceğime söz verdiğim bu ekibin bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyorum.Herkesin yaptığı büyük iş için minnettar olmamak elde değil. “.

Ardından yeni yönetmen Benini’den Nicola Lagioia’ya amasız destek: “‘Ben de umarım geçmişteki gibi şeyler tekrarlanmaz. Geçmişte tartışmalar oldu, gelecekte de olabilir ve biz bunları halledeceğiz, olabilecek en iyi şekilde davranacağız. Lagioia benim tam desteğime sahip. Aynı şeyi yapsaydım? Kesinlikle evet. Salonun bağımsızlığından korkmuyorum, kesinlikle hayır. Bağımsızlığın garantisi çalışma ekibi, herkesin desteği ve bence bu benim düşüncem, kişiliğim. Bana pek çoğulculuk yokmuş gibi gelmiyor. Herkese yer var ve her zaman da olacak.

Benini, “Bu sonuçlarla bir yarışa başlamak gibi” diye ekledi. Salone ekibinden Nicola Lagioia, yayın kurulu ve herkesin ortaya koyduğu tutku çünkü herkes kendinden bir şeyler katıyor”

Sonra diğer yorumlar: “Salon değer ölçeğini değiştirdi, başka bir boyuta girdik. Bir sonraki baskı için hizmetlerde iyi olmalıyız, herhangi bir rahatsızlığın meydana gelmediğinden emin olmalıyız”, dedi Silvio Viale , Torino Città del Libro derneğinin başkanı. Geliştirme dinamikleri arasında “uluslararası olan da bir yer bulma var. Ekip aynı kalıyor, Annalena ile planlayacağız (Benini, yeni yönetmen, ed) Salone’un geleceği”, Intesa Sanpaolo ve diğer ortaklara teşekkür eden Viale ekledi.

Lagioia’ya karşı Roccella, Kitap Fuarı’na müdahale ediyor: “Yönetime saldıran hepimize saldırmış olur”

kaydeden Sara Strippoli

22 Mayıs 2023

Fondazione del Circolo dei Lettori başkanı Giulio Biino, “Bugün bir kutlama günü” diyor. Fuar, ziyaretçi sayısı ve önceki yıllara göre daha yüksek satışlarla kapanıyor. kitap düşünen ve satan bir yer. Yarından itibaren nasıl ve nerede gelişeceğimiz hakkında konuşacağız. Bu Salon kitapların evi. Nicola sayesinde. Aynadan geçtik ve orada Annalena Benini’yi bulduk”.

Antonella Viola, Kitap Fuarı’nda No Vax tarafından saldırıya uğradı: “Hala bu şiddetten korkuyorum”

kaydeden Ottavia Giustetti

21 Mayıs 2023

Kültürden sorumlu bölgesel meclis üyesi Vittoria Poggio’ya göre, “Bu baskı, Torino, Piedmont ve tüm İtalya’da bir varlığın arttığını gördü. umut bir daha asla olmayacak, Salone hiçbir önyargının olmaması gereken bir düşünce yeridir”.

Kültürden sorumlu belediye meclis üyesi Vittoria Purchia, “olağanüstü sayıda bir kutlama ve topluluk gününden” söz etti: “Salon bildiğim en kapsayıcı yer ve öyle kalacak. Ekip, bunun kurumların hizmetinde olduğunu unutmamalı. “.