Kuşadası’nın ‘yoksulluk haritası’ çıkarılacak

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,927
0
36
Kuşadası’nın ‘yoksulluk haritası’ çıkarılacak
Kuşadası Belediyesi, toplumsal yardımlardan kentte yaşayan muhtaçlık sahibi tüm bölümlerin faydalanabilmesi için çalışmalara başladı. Bu emelle Kuşadası Belediyesi bünyesinde kentin yoksulluk ve mahrumluk haritasının çıkartılması gayesiyle ortalarında sosyologların da bulunduğu uzman bir grup kuruldu.

ORTAK DATA HAVUZU OLUŞTURULACAK

Kuşadası Belediyesi, çalışma boyunca mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarıyla saha araştırması yapacak. Bilimsel sistemler izlenerek gerçekleştirilecek araştırmadan elde edilen sonuçlar ortak bir bilgi havuzunda toplanarak öteki yardım kuruluşları ve vakıflarla paylaşılacak. Akabinde toplumsal yardımlar bu bilgiler ışığında hazırlanacak yoksulluk ve mahrumluk haritasına bakılırsa belirlenecek gereksinim sahibi kişi yahut ailelere ulaştırılacak.

Yoksulluk ve mahrumluk haritası çıkartılırken demografi endeksi, ekonomik gelişmişlik endeksi, eğitim endeksi, konut kalitesi endeksi, sıhhat ve teminat endeksi, engelliler endeksi, toplumsal hizmet ile toplumsal yardım ve toplumsal içerme endeksi kriterleri göz önüne alınacak. Proje kapsamında hazırlanacak olan harita ile hem de yoksullukla uğraş etmek, kentin genel sosyo-ekonomik durum ve dağılımı hakkında fikir sahibi olmak, kent içerisinde fakir bölgelerin tespitini yapmak ve lokal hizmet açısından öncelik verilmesi gereken bölgeleri belirlemek de yer alıyor.

Kuşadası Belediye Lider Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, hususa ait “Kuşadası’nda gereksinim sahibi şahıslara ve ailelere yardım etmek isteyen ekonomik durumu yeterli biroldukca hayırsever vatandaşımız var. nazaranve geldiğimiz günden bu yana yardımların gerçek adreslere ulaşması konusunda epey hassas davrandık. Bu da Kuşadası Belediyesi’ne olan itimadı artırdı. Bu çalışma ile kısıtlı olan toplumsal yardım bütçesinden her kesitin faal bir biçimde yaralanmasını sağlayacağız” dedi.