“Laura için adalet ama Frecce pilotuyla tanışmak istiyoruz”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,473
0
0
Torino — “Yaralarımıza derman olamaz.” 49 yaşındaki Paolo Origliasso ve 41 yaşındaki eşi Veronica Vernetto, kızlarını kaybetti. Laura, tıpkı diğerleri gibi bir Cumartesi öğleden sonra. 16 Eylül’de saat 16.45’ti. 12 yaşındaki en büyük çocuklarına bir futbol maçına giderken eşlik ediyorlardı ve havaalanının yanından geçen 16 numaralı il yolu boyunca seyahat ediyorlardı. Torino Caselle. 5 yaşındaki Laura, araba koltuğundaki emniyet kemeriyle korunarak uyuyordu. Ertesi gün Frecce Tricolori gösterisinde performans sergilemesi gereken 9 Caccia’dan biri olan Pony 4’ün ateşli bir parçası aniden onları şaşkına çevirdi. Seyahat ettikleri Ford Fiesta, küçük Laura için alevler içinde bir hapishaneye dönüşerek uzaklaştı. Baba, karısı ve küçük kardeşi gibi alevlere göğüs gererek ve kendisi de yanarak emniyet kemerini sonuna kadar çözmeye çalıştı. Ancak yangın onu kurtarma şansı vermedi: “Kendimi bir kahraman gibi hissetmiyorum, benim yerimde kim olsa aynısını yapardı” diyor baba. Şimdi Ivrea savcılığı olayın nedenlerine ışık tutuyor: Savaş uçağının kalkıştan sonra bir kuş sürüsüyle çarpıştığı varsayılıyor ve pilot hakkında soruşturma sürüyor. Laura’nın ailesi, avukat Luigi Chiappero’nun yardımıyla sivil parti olarak katılmaya hazırlanıyor.

Paolo Origliasso, o öğleden sonraya dair son anılarınız neler?

«San Maurizio Canavese’de arabadaydık. Oğlumuza Venaria’daki futbol maçına eşlik ediyorduk. Aniden bir ateş topuyla vurulduğumuzu hatırlıyorum.”

Havaalanına bu kadar yakın olan yolun riskli olabileceğini hiç düşündünüz mü?

«Elbette hayır, bunu sık sık yapıyoruz ve tehlikeli olabileceğini hiç düşünmedik».

[[(gele.Finegil.StandardArticle2014v1) 011695152137]]

Savaş pilotuyla tanışmak ister misin?

«Evet, onunla tanışma isteğimizi dile getirdik».

Ona ne söylemek istersin?

“Gördüğümüzde kelimeler kendiliğinden gelecektir.”

Soruşturmadan ne bekliyorsunuz?

“Kurumlara güvenimiz var. Sorumlulukların yakın zamanda belirleneceğini umuyoruz. Kızımız için adaletin yerini bulmasını istiyoruz.”

Her gün yüzleşecek gücü nasıl buluyorsunuz?

“Geleceği hayal edemiyoruz. Eşim ve ben her gün birbirimize güvenerek yaşıyoruz; bunu oğlumuz Andrea için yapıyoruz.”

Andrea’ya ne söyledin?

“Ona bir şey anlatmaya gerek yoktu çünkü ne yazık ki kazanın her anını bilincini kaybetmeden yaşadı. Andrea’da ciddi yanıklar oluştu ama neyse ki hızla iyileşiyor.”

Laura’nın nasıl hatırlanmasını istersiniz?

«Laura’yı tanıyanlar onu asla unutmayacak. Bazı yaraların çaresi olamaz, hiçbir şey bir kız çocuğunun kaybını dindiremez.”