Lider Karaveli: Gol gecikti lakin daha sonrası kolay oldu

Alex10

New member
28 Kas 2020
1,044
0
1
Beşiktaş Teknik Sorumlusu Başkan Karaveli, maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, birinci yarıda grubunun yavaş oynadığına ve pas suratını artıramadığına dikkati çekerek, “Bu kendi yarı alanında savunma yapan rakibimizin işini kolaylaştırdı. İtimat ve Batshuayi’den koşular istedik. Bu da kâfi düzeyde değildi. İkinci yarı biraz daha pas süratimizi artırdık. Bu sefer ön taraftaki kayıplarla topa sahip olamadık. Pjanic ve Alex ile organize ataklar yapmayı düşündük. Kilit nokta birinci golü atmaktı. Kimi şeylerin kolaylaşacağını biliyorduk. Gol gecikti fakat daha sonrası kolay oldu.” diye konuştu.

YILIN SON MAÇINDA KAZANMAK SEVİNDİRİCİ

Rakibe durum verdiklerini vurgulayan Karaveli, “Bunlar rakibin organize gelmesiyle olmadı. Stoperlerimizin yahut merkezdeki oyuncularımızın yanlışsız tercih yapmamasından kaynaklandı. Yılın son maçı ve bir kupa maçı, alınan galibiyet bizim için sevindirici.” sözlerini kullandı.

Altay karşısında rotasyon yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Karaveli, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“bundan evvelki maçımızı 3 gün evvel oynadık. Bu sezonki 26. resmi maçtı. Oyuncular yüksek tempodan çıkıp problemler yaşıyordu. Kimi oyuncular sakatlık riskindeydi. İkincisi de rakibin oyun planına nazaran birtakım oyuncuları değiştirmek, kimilerinin da yerini değiştirmek gerekiyordu.”

BATSHUAYİ’NİN PERFORMANSI

Michy Batshuayi’nin kâfi performansı gösteremediği ve bu niçinle golcü sorunu olup olmadığı istikametindeki soruyu yanıtlayan Karaveli, şunları kaydetti:

“Ben alkışladım lakin seyircinin reaksiyonu vardı. Ondan birtakım isteklerimiz var. Bir kısmını yerine getiriyor, bir kısmını yapamıyor. Gol sayısının düşüklüğü, bulduğu gol konumlarında yaptığı vuruşlarda dert var. Ondan beklenti yüksek. Bu beklentiler karşılanmayınca kimi vakit aksilikler olabiliyor. Oyunun bütününde santrfora atak açısından bakmıyorum. Rakibin ataklarına pürüz olmakta ondan randıman alıyoruz lakin gol sayısı, gol durumlarını kıymetlendirme konusunda sorun olduğu aşikar. Grubun ortasından yeni oyuncular, onunla rekabet edecek, onu zorlayacak oyuncular çıkarabileceğimize inanıyorum.”

“STOPERDE GERÇEK TANDEMİ BULMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Stoperde farklı isimlere bakılırsav verdiğinin hatırlatılması üzerine Karaveli, “En az değiştirmemiz gereken yeri en epey değiştirmek zorunda kalıyoruz. Stoperler en az değiştirilmesi gereken isimler. Necip’i de düşünürsek 5 oyuncumuz var. Bu 5 kişinin ortasından kimi vakit maçlara bakılırsa, rakip grup oyuncularına göre, kimi vakit onların form durumuna göre en uygun ikiliyi belirlemeye çalışıyoruz. Yanındaki oyuncular da belirleyici olabiliyor. Tahminen de ligin en genç tandemiyle oynadık. Yanlışsız tandemi bulmaya çalışıyoruz.” diyerek kelamlarını tamamladı.