Marble İzmir’de genç dizayncılar ödüllendirildi

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Marble İzmir’de genç dizayncılar ödüllendirildi
Eserlerin üretimi, Türk doğal taş bölümüne istikamet veren ve fuar iştirakçisi firmalar tarafınca yapıldı. Ödül merasimine İzmir Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mustafa Özuslu, Ege Maden İhracatçıları Birliği İdare Şurası Lideri Mevlüt Kaya, 6. Milletlerarası Taş Kongresi Lideri Faruk Çalapkulu, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, müsabakanın heyet üyeleri, müsabakaya takviye veren mermer firmalarının temsilcileri ve dizayncılar katıldı.

Türkiye’de doğal taş konusunda potansiyelin fazla olduğunu söz eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, Türkiye’nin dizayna daha fazla ehemmiyet vermesi gerektiğini kaydetti. Özuslu, “Doğa bu ülkeye her şeyi vermiş. bu biçimde aklımızla, bilincimizce, inancımızla, kararlılığımızla o taşı alacağız; inovatif, yenilikçi, dizayncı, aklımızla dünya piyasalarına sunacağız. Dizayncılar, sizler hayli değerlisiniz. Sizlerin önünde hürmetle eğiliyoruz. Siz yaratıyorsunuz. Kumaşın podyuma çıkması üzere, sizin yapıtlarınız de burada podyuma çıktı. Burası yetmez, bu müsabakayı kesinlikle memleketler arası hale getirip, o podyumlara çıkıp Türk dizaynının ne olduğunu dünyaya göstermeliyiz” dedi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği İdare Konseyi Lideri Mevlüt Kaya, “Bu müsabakalarda bizim için kıymetli olan, genç tasarımcılarımızı bölümle tanıştırmak. Tasarım yarışlarının 3 yıldır önemli faydalarını gördük. Tek amacımız var. Bu ülkenin bedeli olan doğal taşı, ölçüde değil bedelde artırmanın tek yolu dizayncılar yardımıyla olacak. Her türlü dayanağı vermeye hazırız” formunda konuştu. İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ise, “Sektörü yeni dizaynlar ile güçlendirmek, memleketler arası pazarlarda yenilikçi dizaynları ortaya çıkarmak ve bölümün rekabet gücünü artırmak hedefiyle düzenlediğimiz bu yarışın, kesimin özgün dizayncı kimliğini güçlendireceğine inanıyorum. Yarış çıktılarının dalımızda doğal taş ve mermer kullanmasının özendirilmesini teş vik etmesini diliyorum” dedi.

Marble İzmir En Güzel İşbirliği Ödülü’nü Ambiyans, Moda ve Lotus aldı. Mükafatları İZFAŞ Genel Müdür Yardımcıları Onur Fatih Gökçedağ ile Dilek Yaylalar Aras takdim etti. Ege İhracatçılar Birliği Özel Ödülü’nü Ambiyans aldı. Yurt dışı fuarı mükafatını Ege Maden İhracatçıları Birliği Lideri Mevlüt Kaya deklare etti. Müsabakada en değişik 3 tasarım ödül aldı. Esra Yücettürk’ün VOPA isimli dizaynına mükafatını Canan Karaosmanoğlu Alıcı verdi. Melisa Bilgici’nin MONA isimli tasarımı ödül aldı. Mükafatı bir daha Alıcı takdim etti. Elif Bozkurt’un Day and Night isimli yapıtı de ödül almaya hak kazandı. Mükafatı İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu verdi.