Meloni ve Cutro’dan hayatta kalan göçmenlerle görüşme: “Avrupa ülkelerindeki ailelerimize katılalım”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,473
0
0
Cutro batığının aile üyeleri ve hayatta kalanlara “içtenlikle teşekkür ettiğimiz” bir toplantı Giorgia Meloni “İtalya’nın Afganistan’da yaptıkları ve gelecekte hala yapılabilecekler için yardım çalışmaları için”. Bu nedenle, bir notta Palazzo Chigi, başbakanın kendisiyle Roma’da buluşma davetini kabul eden 26 Şubat katliamından sağ kurtulan 37 kişinin ve aile üyelerinin ziyaretini anlatıyor. Palazzo Chigi’den yapılan basın açıklamasına göre Başbakan, onlara “Akdeniz geçişleriyle ilgili risklerin ne kadar farkında olduklarını soracak ve hükümetin çizgisini yeniden teyit edecekti”.

Dışişleri bakanının da katıldığı yüz yüze görüşme Tajani ve müsteşar Mantuan ve bu süreçte hayatta kalanlar hükümetten kesin bir talepte bulunurlardı: “Ailelerimizin olduğu Avrupa ülkelerine gidelim ve sevdiklerimizi orada kim isterse gömelim. Ama gerçekten insanlara yardım etmek istiyorsanız Afganistan’dan, Suriye’den kaçanlar, onları insani yardım koridorlarından yakalayın”.

Cutro’nun hayatta kalanları, kendilerini bekleyen mikrofon ve televizyon kameralarının yaylım ateşiyle korkutarak, şaşkına dönerek, askeri bir uçuşla geldikleri Ciampino havaalanında kendilerini bekleyen bir polis otobüsüyle Palazzo Chigi’ye vardılar. Kızıl Haç’tan bir psikolog, UNHCR temsilcileri ve Crotone vali yardımcısının eşlik ettiği göçmenler arka girişten içeri alındı ve yaklaşık bir saat Palazzo Chigi’de kaldı.

Bazıları hükümetin ilgisinden memnun, diğerleri eleştirel, yine de CDM için Crotone’a gittiğinde kendileriyle tanışmamış olan başbakanın davetini kabul etti. Ve her şeyden önce diğer Avrupa ülkelerindeki aile üyelerine ulaşabilme garantisi ve cenazelerin bir kısmı Avrupa’da, bir kısmı menşe ülkelerinde olmak üzere defnedilmesi taleplerini hükümete iletmişlerdir. Bir Alman delegasyonu, Almanya’ya gitmelerine izin verilmesini talep eden yaklaşık 40 mülteciyle görüşmek üzere Crotone’a çoktan geldi.

Ancak hayatta kalanlar ve kurbanların aileleri, hükümetten 4’ü çocuk olmak üzere halen kayıp olan 12 kişiyi arama çalışmalarını askıya almamasını istedi. Dün bulunan son cesetlere göre, 35’i reşit olmayan ve 26’sı 12 yaşın altında olan 86 doğrulanmış kurban var.

konular