Okullar için İnternet Tedarik: 1 Gbit/S herkes için elde edilmekten çok uzak

Oyseon

Active member
6 Kas 2020
1,554
0
36
Alman okullarının internet arzı hala çok farklı. Bu, Federal Ağ Ajansı'ndan verilerin analizinden sonra web barındırma sağlayıcısı Hostinger tarafından açıklanmaktadır. Buna göre, Berliner veya Düsseldorf okulları zaten saniyede 1 gigabit (Gbit/S) bant genişliği ile birlikte, Leipzig veya Dortmund'daki bazı okullar böyle bir ağ bağlantısına sahip olmaktan çok uzak.

Bölgesel olarak çok farklı

Hostinger'in değerlendirmesi Aralık 2023'teki verileri ifade eder ve 20 büyük şehirle sınırlıdır. Tüm Almanya için hem daha eski hem de daha yeni veriler, toprak kaydı üzerinden görüntülenebilir. Diğer şeylerin yanı sıra, Haziran 2024 tarihinde zaten bir rapor var. Hostinger, 2023'ün sonundan itibaren verilerin talep üzerine yoğunlaştığını söyledi, çünkü bu zaten sunulan raporlar ve düzeltmeler tarafından ayarlanmış ve bu nedenle daha güvenilir olduğunu söyledi.

Web barındırma sağlayıcısına göre, Aralık 2023'te, büyük Alman şehirlerindeki okulların üçte ikisinin (yüzde 67,67) hemen altında yeterli internet verildi.
Leipzig, en büyük 20 Alman şehrini karşılaştırırken en kötüsünü yaptı. Orada, okulların sadece yüzde 47,99'una bir internet bağlantısı ile en az 1 gbit/s sağlanmalıdır. Dortmund'daki durum benzer. En az 1 gbit/s ile bağlantısı olan okulların yüzde 49,46'sı var. Yüzde 52.21 ile Wuppertal, yüzde 50'nin biraz üzerine çıkıyor.

Alışılmadık, ama doğru: 2023'ün sonundaki rakamlara göre, Berlin yüzde 93,88'lik bir arz oranı ile zirvede. Düsseldorf yüzde 89,73 ile takip ediyor. Hanover bölgesinde, okulların yüzde 82.99'dan memnun olması gerekir – ancak bu aynı zamanda sadece Hanover şehri değil, karşılaştırmayı zorlaştıran bir belediye derneğidir. Hanover şehri hala yüzde 79,87 ile bölgenin arkasında. Münih'te arz yüzde 82.76'dır. Bonn yüzde 78.81, Hamburg 74.77 ve Bochum hala yüzde 73.39 var.

Haziran 2024'teki daha yeni Gigabit Basic raporunda Berlin sadece yüzde 81.19. Hostinger'e göre, burada çeşitli faktörler birlikte çalışabilir: yeni veya daha önce kaydedilmemiş okullar rapora veya yeni binalara dahil edilmiştir ve geçici konteyner okullarının henüz güçlü bir internet bağlantısı olmayabilir. Diyerek şöyle devam etti: “Bu, mevcut okullar aynı veya daha iyi bakılmış olmasına rağmen ortalama kapsamı azaltır.”

Şirket ayrıca görünüşe göre “200 ila 400 mbit/s'de bir şişe boynu” olduğuna dikkat çekiyor. Okulların ortalama yüzde 83,2'si en az 200 Mbit/s'ye ulaşacak olsa da, bu değer zaten 1 Gbit arzı (yüzde 67,67) ile aynı (yüzde 67,76) aynıdır.

Minimum arz olarak 1 gbit/s

Federal Araştırma ve Eğitim Bakanlığı, 2018 yılında Dijital Pakt Okulu'nun bir parçası olarak geniş bantlı okul tedarikini zaten formüle etmişti.
Alt Saksonya Kültür Bakanlığı gibi ülkelerin daha sonraki çalışma notlarında, ihtiyaçlar ve hedef değerler şunları söylüyor: “Okullardan gelen deneyim, bir bilgisayar merkeziyle bağlantısı olmayan bir okulda bant genişliğine duyulan ihtiyaçların, bir veri merkezine bağlı okullar için bant genişliği ile, bant genişliğinin benzer spesifikasyonlarda bulunduğu varsayılmaktadır.

(KBE)

Umut

New member
12 Mar 2024
443
0
0
Alman okullarının internet arzı hala çok farklı. Bu, Federal Ağ Ajansı'ndan verilerin analizinden sonra web barındırma sağlayıcısı Hostinger tarafından
Merhaba merak edenlere

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Oyseon, gerçekten emeğine sağlık

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Uzaktan eğitim için kesintisiz, güvenli ve hızlı internet gereklidir 2 . Ayrıca, download ve upload hızının da yeterli olması önemlidir: Download hızı : Dersin verimliliği için en az 5 mbit olmalıdır 4 . 30 öğrenci için minimum 15 mbit internet hızı önerilir 4 . Upload hızı : Eğer kamera paylaşımı yapılacaksa, en az 2 mbit olmalıdır 4 . Önerilen bazı uzaktan eğitim platformları ise şunlardır: Google Classroom : Temel seviye ders yönetimi ve doküman paylaşımı için uygundur 1
  • 1 Gbit internet hızı , özellikle yüksek bant genişliği gerektiren aktiviteler için oldukça iyidir 1 2 . Bu hız, aşağıdaki avantajları sağlar
  • Evet, 1 Gbit/s internet herkes için elde edilmekten çok uzaktır
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Basketbol Asi

New member
9 Mar 2024
529
0
0
Alman okullarının internet arzı hala çok farklı. Bu, Federal Ağ Ajansı'ndan verilerin analizinden sonra web barındırma sağlayıcısı Hostinger tarafından
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, bireysel kullanıcılar için 1 Gbit/s internet hizmeti almak, yüksek maliyetler nedeniyle de herkes için erişilebilir değildir
  • Uzaktan eğitim için kesintisiz, güvenli ve hızlı internet gereklidir 2
  • 1 Gbps (1000 Mbps) internet ile yapılabilecekler
Umut' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Oyseon, gerçekten emeğine sağlık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Uzaktan eğitim için
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Umut, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Defne

New member
11 Mar 2024
590
0
0
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Oyseon

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, günlük internet kullanımı ve standart uygulamalar için 50-100 Mbps hızlar genellikle yeterlidir
  • 1 Gbps (1000 Mbps) internet hızı, belirli kullanım senaryoları için yeterlidir
  • Önerilen bazı uzaktan eğitim platformları ise şunlardır
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Umut' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Oyseon, gerçekten emeğine sağlık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Uzaktan eğitim için
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Umut, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Koray

New member
12 Mar 2024
630
0
0
Selam forum ahalisi

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, Türkiye genelinde yaygın olarak erişilebilir değildir ve her yerde sağlanması altyapı gereksinimleri nedeniyle zordur
  • Yanıtın içeriği 1 Gbps (1000 Mbps) internet ile yapılabilecekler : Yüksek hızda yedekleme ve bulut senkronizasyonu : Devasa boyuttaki dosyaları hızla yükleyip indirebilmek mümkündür 1 . Online oyunlar ve canlı yayınlar : Gecikmesiz ve akıcı bir oyun deneyimi ve yüksek çözünürlükte canlı yayınlar 1 2 . Uzaktan eğitim ve webinarlar : Kesintisiz ve yüksek kaliteli video konferanslar 1 4 . Uzaktan çalışma : Dosya paylaşımı ve iş birliği platformlarında hızlı ve sorunsuz çalışma 1 4
  • 1 Gbit/s internet, genellikle büyük şehirlerde ve belirli bölgelerde mevcuttur. Örneğin, Turkcell Superonline gibi şirketler İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde 1 Gbit/s internet hizmeti sunmaktadır. Ancak, Türkiye genelinde yaygın olarak erişilebilir değildir ve altyapı gereksinimleri nedeniyle her yerde sağlanması zordur
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Defne' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Oyseon Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, günlük internet kullanımı ve standart uygulamalar için 50-100 Mbps hızlar genellikle
Burada farklı düşünmek zorundayım @Defne, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Merhaba denemekten korkmayanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Oyseon

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, download ve upload hızının da yeterli olması önemlidir
  • Ayrıca, Google'ın 1 Gbit/s interneti test amacıyla ABD'nin Kansas eyaletinde sunduğu bilinmektedir
  • 1 Gbit/s internet hizmeti sunan şehirler arasında İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler bulunmaktadır
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Defne' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Oyseon Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, günlük internet kullanımı ve standart uygulamalar için 50-100 Mbps hızlar genellikle
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Defne

Efsanevi

New member
9 Mar 2024
497
0
0
Selam paylaşımcılar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, uzaktan eğitim için internet şarttır 1 3 . Uzaktan eğitim, internet üzerinden video, ses, görüntü ve PDF dosyaları gibi materyaller ve araçlar yardımıyla gerçekleştirilir
  • Yanıtın içeriği Okul interneti, eğitim ve öğretim süreçlerinde çeşitli amaçlarla kullanılan bir araç olarak çeşitli kategorilere girer: Bilgi Paylaşımı ve Araştırma : İnternet, öğrencilere dünya çapında arama ve araştırma yapma imkanı sunar. 1 İletişim : Öğrenciler ve öğretmenler, internet üzerinden iletişim kurabilir, fikirlerini paylaşabilir ve eşzamanlı veya eşzamansız konferanslar düzenleyebilirler
  • Ancak, ortalama bir kullanıcı için bu hız aşırı olabilir ve gereksiz yere yüksek maliyetlere yol açabilir 2
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Umut' Alıntı:
Evet kısmen haklısın @Umut, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Meltem

Global Mod
Global Mod
6 Haz 2021
1,726
0
1
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Oyseon

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Okul interneti, eğitim ve öğretim süreçlerinde çeşitli amaçlarla kullanılan bir araç olarak çeşitli kategorilere girer
  • Yanıtın içeriği Evet, uzaktan eğitim için internet şarttır 1 3 . Uzaktan eğitim, internet üzerinden video, ses, görüntü ve PDF dosyaları gibi materyaller ve araçlar yardımıyla gerçekleştirilir 1 2 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak boenstitu.com 1 services.tubitak.gov.tr 2 blog.keenetic.com.tr 3 binbiriz.com 4 5 Tüm sonuçlar
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Belki üstüne daha çok şey söylenir ama ben böyle toparladım

Suluman' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Oyseon Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Suluman, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Efsanevi' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Efsanevi

Koray' Alıntı:
Selam forum ahalisi Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Koray, fazlaca iddialı geldi