Papa Leo XIV'in Kardinallere yaptığı konuşmada: “Yapay zekanın zorluklarına cevap vermek için seçilen isim”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,352
0
0
Vatikan Şehri – Francesco'nun “değerli mirası” ve ikinci Vatikan Konseyi'ne “tam yapışma”; İsmin seçimi Leo XIV Ansikliyle olan Leo XIII'den esinlenildi Rerum novarumKilisenin sosyal doktrini ile yarıştı, bugün “başka bir sanayi devrimine ve yapay zekanın gelişmelerine cevap vermek için”; İşbirlikleri için Cardinals sayesinde, “Herkese göre gücümden çok daha üstün bir boyunduruğu kabul etmede büyük rahatlıyım”. Gibi Papa Leone XIV Conclave seçiminden sonra Cardinals ile ilk olmayan ilk toplantıda. Toplantı 10 saatten öğlene iki saat sürdü ve Synod'un yeni salonunda gerçekleşti. Papa'nın konuşmasından sonra, yaklaşık on beş kardinal, “genel cemaatlerin müdahalelerinde ortaya çıkan bazı temalara ve önerilere” devam etmek için müdahale etti.

Tam metin

Çok teşekkürler, Eminence. Yerleri almadan önce, bir dua ile başlayalım, Rab'bin bu koleje ve tüm kiliseye bu ruh, aynı zamanda coşku, ama derin bir inançla eşlik etmeye devam etmesini isteyelim. Latince birlikte dua edelim. Pater Noster … Ave Maria …

Bu toplantının ilk bölümünde sizinle paylaşmak istediğim yansımalarla küçük bir konuşma var. Ama sonra, çoğunuzun sorduğu deneyim, Cardinals College ile bir tür paylaşım gibi, ne tür tavsiyeleri, önerileri, teklifleri, çok somut şeyleri, ocağdan önceki günlerde biraz olduğunu hissetmek için bir tür paylaşım olacak.

Kardinal Kardeşler! Bu toplantı için ve ondan önceki günler için hepinize, kutsal Baba Francesco'nun kaybı için acı çeken, birlikte ve aynı zamanda karşılaşılan sorumlulukları talep eden, İsa'nın bizi ruhta lütuf ve teselli ettiği vaadine göre selamlıyorum (cf. jn 14: 25-27).

Siz, sevgili Cardinals, Papa'nın en yakın işbirlikçilerindesiniz ve bu, bir boyunduruğu herkese göre, gücümden çok daha üstün kabul etmekte büyük rahatlık. Varlığınız bana bu görevi bana emanet eden Rab'bin beni sadece sorumluluğunu getirmediğini hatırlatıyor. Her şeyden önce her zaman, her zaman onun yardımına, Rab'bin yardımına ve onun lütfu ve ihtiyacı için, yakınlığınıza ve dünyanın her yerinde Tanrı'ya inanan, kiliseyi seven ve Mesih'in zaferini dua ve iyi işlerle destekleyen birçok erkek ve kız kardeşin sayabildiğim.

Kardinal Koleji Dekanı'na teşekkür ediyorum, Cardinal Giovanni Battista Re – en azından bir alkış hak ediyor – daha fazla olmasa da – bilgeliği, uzun bir yaşamın ve Apostolik See'ye uzun yıllar sadık hizmetin sonucu, şu anda bize çok yardımcı oldu. Santa Romana Chiesa'nın Chamberlain'e, Kardinal Kevin Joseph Farrell'e teşekkür ediyorum – burada mevcut olduğuna inanıyorum – boş ofisin zamanında oynadığı değerli ve zorlu rol için ve Conclave'in toplantısı. Ayrıca düşüncelerimi sağlık nedenlerinden dolayı mevcut olamayan Kardinal Kardeşlere de hitap ediyorum ve sizinle onları sevgi ve dua komünyonunda tutuyorum.

Şu anda, Paskalya ışığına sarılmış üzücü ve mutlu bir zamanda, geç Kutsal Baba Francesco'nun ve Conclave'in ayrılmasıyla birlikte, Rab'bin bizi yaşamın doluluğuna doğru yönlendirmeye devam ettiği uzun göçün bir aşaması ile birlikte bakmamızı istiyorum; Ve bu açıdan “her teselli merhametli Baba ve Tanrısı” na (2cor 1,3) ölen Papa'nın ruhuna ve aynı zamanda kilisenin geleceğine emanet ediyoruz.

Papa, Aziz Peter ile başlayarak ve benim değersiz halefi bana, bunun dışında Tanrı'nın ve kardeşlerin mütevazı bir hizmetçisidir. Pek çok öncülün örnekleri, son olarak Papa Francis'in kendisinin, hizmette tam özveri ve hayattaki ayık temellik, Misyon zamanında Tanrı'daki terk etme ve Baba'nın evine dönme sırasında sakin bir güven ile iyi gösterdi. Bu değerli mirası topluyoruz ve inançtan gelen aynı umutla canlandırılan yola devam ediyoruz.

O, kiliseyi koruyan ve yönlendiren ve onu umutla canlandırmaya devam eden, sevgiyle “bize verilen Kutsal Ruh vasıtasıyla kalplerimize dökülen” (RM 5.5). Kendimizi sesinin uyumlu dinleyicilerini ve kurtuluş çizimlerinin sadık bakanlarını yapma hakkımız var, Tanrı'nın gök gürültüsü ve depremden ziyade “hafif bir esinti fısıltısında” ya da bazı çeviriler olarak, “subteles sesinin” bir “su alt sesi” nde iletişim kurmayı sevdiğini hatırlıyoruz. Bu, kaçırılmaması gereken önemli karşılaşmadır ve bize emanet edilen Tanrı'nın tüm kutsal insanlarına eğitilmek ve eşlik etmek.

Son günlerde, güzelliği görebildik ve çok sevgi ve özveri ile çobanını selamlayan ve ağlayan, Rab'le kesin karşılaşması sırasında ona inanç ve dua ile eşlik eden bu muazzam topluluğun gücünü hissedebildik. Ruhlarımızın tek lideri Mesih, Mesih, “Çoban ve Gözcü” (1PT 2,25) ile birleşen üyelerinin çeşitliinde yaşayan kilisenin gerçek büyüklüğünün ne olduğunu gördük. Ayrıca üretildiğimiz rahim ve aynı zamanda sürü (çapraz başvuru Jn 21,15-17), bize verilen alan (çapraz başvuru Mk 4,1-20), çünkü onu ilgilendiriyoruz ve onu geliştiriyoruz, kurtuluşun kutsalları ile besliyoruz ve kelimenin tohumuyla birlikte, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, kelimenin tohumuyla birlikte, bu yüzden onu tohumla tohumla birlikte doğuruyoruz, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden aynı şekilde, bu şekilde, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden aynı şekilde, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, bu şekilde, bu yüzden, bu yüzden, bu şekilde, bu yüzden, bu yüzden, bu şekilde, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, bu yüzden, bu şekilde sağlamlaştıklarında, bu yüzden, bu şekilde sağlamlaştıklarında, bu yüzden, bu şekilde sağlamlaştıklarını, yani, bu yüzden, bu şekilde sağlamlaştırdığımız gibi, bu şekilde sağlamlaştırdığımız gibi, yani, sağlamlaştırdığımız gibi, bu yüzden sağlamlaştırdığımız gibi, bu yüzden sağlamlaşırız. Çöl, bulutun gölgesinde ve Tanrı'nın ateşi ışığında (bkz. Örnek 13:21).

Ve bu bağlamda, birlikte, bugün, bu yolculukta tam yapışmamızı onlarca yıldır evrensel kilisenin ikinci Vatikan Konseyi'nin ardından seyahat etmesini istiyorum. Papa Francis, bazı temel örneklerin altını çizmek istediğim Apostolik Evangelii Gaudium'daki içeriği hatırladı ve ustaca güncelledi: Duyuruda Mesih'in önceliğine dönüşü (bkz. N. 11); tüm Hıristiyan topluluğunun misyonerlik dönüşümü (bkz. n. 9); meslek ve sinodalitede büyüme (çapraz başvuru n. 33); Sensus fidei'ye (çapraz başvuru nn. 119-120) dikkat, özellikle popüler dindarlık gibi daha fazla ve kapsayıcı biçimlerinde (çapraz başvuru n. 123); Sonun ve atılanların sevgi dolu bakımı (çapraz başvuru n. 53); Çeşitli bileşenlerinde ve gerçekliğinde çağdaş dünyayla cesur ve kendinden emin diyalog (çapraz başvuru n. 84; Vatikan Konseyi II, Const. Geçmiş Gaudium et Spes, 1-2).

Bunlar, Tanrı ailesinin yaşamını ve işini her zaman canlandıran ve ilham veren İncil'in ilkeleridir, Baba'nın merhametli yüzünün Oğul'da olduğunu kanıtladığı ve kanıtlamaya devam ettiği değerlerin, gerçeği, adalet, barış ve kardeşliği samimi ruhla arayan herkesin nihai umudu (bkz. Bent xvi, spec.

Sadece bu patikada devam etmek için çağrılan hissediyorum, Leone XIV adını almayı düşündüm. Bununla birlikte, esas olarak Papa Leo XIII, aslında tarihi ansiklal rerum novarum ile ilk büyük sanayi devrimi bağlamında sosyal soruyla karşılaştığı için çeşitli nedenler vardır; Ve bugün kilise herkese sosyal doktrin mirasını, başka bir sanayi devrimine ve yapay zekanın gelişmelerine cevap vermek için insan onuru, adalet ve işin savunulması için yeni zorluklar içeriyor.

Dear brothers, I would like to conclude this first part of our meeting by doing my own – and also proposing to you – the hope that Saint Paul VI, in 1963, placed at the beginning of his Petrine Ministry: “I will pass over the world as a great flame of faith and love that turns on all the men of good will, you risk the ways of mutual collaboration, and attracts on humanity, still and always, the abundance of the divine compliance, Without the help of which, nothing is Geçerli, hiçbir şey kutsal değil “(burada tüm insan ailesine mesaj Fausto Die, 22 Haziran 1963). Bunlar aynı zamanda Rab'bin yardımıyla dua ve bağlılığa çevrilmek için duygularımızdır. Teşekkür ederim!