Profesör Treviso, iki Müslüman öğrenciyi Dante çalışmaktan muaf tutuyor. Valditara müfettişleri gönderiyor

AIM

New member
27 Şub 2022
1,357
0
0
Bir ortaokuldaki iki Müslüman öğrenci derslere katılmaktan muaf tutuldu İlahi Komedya Dante'nin yazdığı bu eser, iki çocuğun inancının aksine dini bir arka plana sahip bir eserdir. Treviso'da oldu. Bunlar iki sekizinci sınıf öğrencisi. Şimdi de Milli Eğitim Bakanı Giuseppe Valditara “Gerçekleri doğrulamak için bir inceleme yapılması emrini verdi. Edebiyatımızın temel taşlarından birinin, henüz tam olarak anlamadığımız dini veya kültürel nedenlerden dolayı okul müfredatından çıkarılması kesinlikle kabul edilemez”.

Profesörün şüpheleri

Her şey, Infermo, Purgatorio ve Paradiso'nun buluştuğu İtalyan okuma sanatının şaheserini incelerken, çocukları zaten din dersinden muaf olan ailelere mektup yazarak rızalarını isteyen profesörün vicdanından kaynaklanacaktı. onlarla dini bir iş üzerinde anlaşın. Burada da iki Müslüman öğrencinin ailesi Dante öğreniminden muaf tutulmalarını istedi. Ders çalışmalarından ve sorulardan muaf tutulacaklar. Onlar için öğretmen Boccaccio'ya adanmış alternatif bir paralel program düzenledi. Bu, Dante'nin okulda bile İslam'la çatıştığı ilk olay değil; Yüce Şair'in cehennemde sekizinci dairenin dokuzuncu çukurunda karşılaştığı Muhammed figürünü bir düşünün.

Tartışmalar

“Ailenin talebi bir yana, okul müdürünün öğrencileri İslami değerlere ve kültüre “saldırgan” olduğu düşünülen Dante Alighieri çalışmalarından muaf tutma seçimini anlamakta zorlanıyorum. Bunun anlaşılması zor bir seçim olduğuna inanıyorum çünkü kültür içerme ve entegrasyon ve İlahi Komedya İtalyan edebiyatının temel eseridir”. Böylece Treviso belediye başkanı, Mario Conte (Lig). Dozu artırın Simona MalpezziDemokrat Parti senatörü ve iki meclisli Çocukluk ve Ergenlik Komisyonu başkan yardımcısı: “Eğer bu doğru olsaydı son derece yanlış olurdu. Dante'yi bilmek çocukların dini inançlarından hiçbir şey eksiltmez, ancak İtalyan kültürü bilgisine çok şey katar. Entegrasyon, asla çıkarma yoluyla değil, toplama yoluyla yapılır. Edebiyatımızın babalarını incelemek, başkalarının kültüründen hiçbir şey eksiltmez.”

Yönetici: “Hiçbir şey bilmiyordum”

Tartışma kızışırken – vali Zaia bile “Dante'yi iptal etmenin saçma olduğunu. Ama bunun arkasında daha büyük bir sorun yatıyor: köktencilik” diyor – ve biri de okul müdürünü işaret ederek bilmediğini garanti ediyor Dante'nin muafiyetiyle ilgili hiçbir şey yok. “Olanları açıklamaya çalışıyorum, yeşil ışık yakıldı demek hata, bu hikayeden haberim yoktu” diyor Francesca Magnano. Magnano, “İlgili öğretmenlerle bazı şeyleri açıklığa kavuşturmaya çalışıyorum” diye bitiriyor.

İslam adına bir saçmalık

Turizm Bakanı Daniela Santanché, X'te şunları yazarak üslubunu yükseltiyor: “Komedi artık ilahi değil, İslam adına yapılmış bir komedi. Kültürümüzü, tarihimizi, kimliğimizi inkar ederek Müslümanlara boyun eğmeye devam ediyoruz. Elbette Dante, politik olarak doğrucu olan bu insanları tembeller grubuna yerleştirirdi.” Milletvekili de şaşırdı Debora Serracchiani: “İlahi Komedya'nın sadece İtalyan eğitimi için değil, her türlü kültürel eğitim için insanlığın temel mirası olan okullarda incelenmesinin sorgulanabileceğine inanmıyorum. Bunun münferit bir durum olduğunu ve bu şekilde devam edeceğini umuyorum. istismarın kontrol altına alınmasıyla çözülebilir”.