saman abbas’ın duruşma cümlesi bugün baba

AIM

New member
27 Şub 2022
1,473
0
0
REGGIO EMILIA “Doğruyu söylemek istiyorum çünkü birçok yalan duydum: Kızımı öldürdüğüm yalan.” O da başladı Şabbar Abbas lkızının öldürülmesiyle ilgili kararı vermek için hakimler toplantısı öncesinde yaptığı açıklama Saman Abbas18 yaşındaki Pakistanlı kız, 30 Nisan’ı 1 Mayıs 2021’e bağlayan gece Novellara’da öldürüldü. “Kızımı en son 30 Nisan gece yarısı gördüm, sonra onu bir daha hiç görmedim. Saman’ın benim yüzümden okula gitmediği doğru değil, ben hep ona eşlik ettim. Bana okula bisikletle ya da trenle gidemeyeceğini söyleyen oydu, kendisine eşlik edebilmem için benden araba almamı istedi ama ben ona bunun mümkün olmadığını çünkü yanımda olmadığımı söyledim. ehliyet. Sonra bana gitmeyeceğini söyleyen oydu. Onun okula gitmeme tercihinden memnun olduğum doğru ama bunu engelleyen ben değildim.”

Duruşma sabah saatlerinde gazeteciler ve operatörlerle dolu bir mahkeme salonunda savunmanın yanıtlarıyla başladı. Konuşmaların sonunda söz aldı Şabbar Abbasspontane açıklamalarından dolayı. Sonra hakimler başkan Cristina BerettiHerhangi bir aksilik olmazsa meclis odasına girecekler. Ve cezanın akşam saatlerinde çıkması bekleniyor.

Süreç

Saman, anne ve babası için ömür boyu hapis cezası istedi. “Kızlarının ölümüne karar verenler onlardı”

Muhabirimiz Giuseppe Baldessarro tarafından

17 Kasım 2023

Saman’ın babası: “Kuzenimle evlenmeyi kabul etmişti”

«Saman her zaman özgürdü, akrabalarımızın evlerine giderdi. O hiçbir zaman evde kilitli kalmadı – devam etti Shabbar – Oğlumun onu dövdüğümü söylediğini duydum, bu doğru değil. Hayatımda kimseye, ne çocuklarıma ne de bir başkasına vurmadım, bunları duyunca üzülüyorum. Saman çok zeki bir kızdı ama yalan söyledi.”

«2019’da Saman, eşim ve ben Pakistan’a gittik. Birkaç gün sonra kuzenim beni aradı ve Saman’ın onunla ev yapmasını istediğimi söyledi. Ona onun bir çocuk olduğunu söyledim. Hayır dedi, sadece bunun hakkında konuşmanı istiyorum. Eşim ve kızımla bu konuyu konuştum. Saman da bana “Babamın bizden bir sakıncası yok” dedi.

«O yaşlı bir adam değil, ondan sadece 4 yaş büyük…. Yaşlı bir adam olduğu gerçeği de yanlış. Ailesinin evi, parası ve arazisi var. İyi bir eşleşmeydi, ailedeki herkes çok mutluydu çünkü o iyi bir çocuktu.”

«Sayın yargıçlar, ebeveynler çocukları hakkında asla kötü düşünmezler. Ben de öyle. Onu sevdim. Ben fakir bir insanım, bu yüzden İtalya’ya geldim. Evi 2015 yılında inşa etmeye başladım ve hala pencereleri ve kapıları yok. Benim tanımladığım gibi bir mafya İtalya’ya çalışmaya gelmez. Her zaman dürüst çalıştım. Kazandığım her şey ailem içindi.”

Saman’ın babası: “Fikrini değiştirdiğinde ona tamam dedim”

«Görücü usulü evlilik olduğunu duydum, bu da doğru değil. Mutluydu, çok mutlu. Her zaman Pakistan’daki erkek arkadaşını ve ailesini arardı. O mutluydu. İtalya’da tereddüt etti ve bana artık Pakistanlı erkek arkadaşıyla evlenmek istemediğini söylediğinde “tamam” dedim »

Savcılık 5 akraba için de müebbet hapis talebinde bulundu

Reggio savcılığı ebeveynler ve baba için ömür boyu hapis cezası talep etti Şabbar AbbasEylül ayı başında iade edilen annesi ve Nazia Shaheenamcası için 30 yaşında kaçak Danimarka Hasnain ve kuzenler için İkram Ijaz Ve Nomanhulaq Nomanhulaq. Onlar, memleketteki bir akrabasıyla görücü usulü evliliği reddeden ve evi terk etmek isteyen kızı öldürmekle suçlanıyorlar.

Asi Saman’ın Yüz Basamağı. “Ailesi ‘ndrina’ya benziyor”

Yazan: Giuseppe Baldessarro ve Brunella Giovara

18 Kasım 2023

Yoğun ve zaman zaman dramatik bir tartışma böylece sona eriyor; uzun ve tartışmalı ifadeler, özellikle de kurbanın cinayet sırasında 16 yaşında olan ve ailesini büyük bir suçlayan erkek kardeşinin ifadeleri gibi. Saman’ın cesedi, cinayetten bir buçuk yıl sonra, zaten hapiste olan amcasının tavsiyesi üzerine, uzun ve sonuçsuz aramaların ardından, bir yıl önce Kasım ayı ortasında evinin yakınındaki bir çiftlik evinde bulunmuştu.

Süreç

Savcı Saman: “Bilinçsiz bir yıkıcı gücü vardı. Onu öldürmek hayata karşı bir hakaretti.”

17 Kasım 2023

süreç

Saman Abbas’ın kardeşi: “Babam şiddet uyguluyordu ama isyan eden tek kişi oydu. Öpüşmenin fotoğrafını çektim”

03 Kasım 2023

kısa roman

Saman, babaya şöyle dedi: “Başkasını suçlayalım”

kaydeden Giuseppe Baldessarro

20 Ekim 2023