Sarıkaya muhabirden bu biçimde özür dilemiş: Gel sana yemek ısmarlayayım

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,927
0
36
Sarıkaya muhabirden bu biçimde özür dilemiş: Gel sana yemek ısmarlayayım
Gaziantep’te kentin Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin‘le röportaj yaparken kendisine yardım etmek isteyen İhlas Haber Ajansı Muhabiri Ahmet Demir‘e tokat atıp, yayın boyunca agresif hareketlerde bulunan Muharrem Sarıkaya‘nın özür dileme ve temsilcilikten ayrılma sonucunın akabinde yeni bir gelişme yaşandı. Sarıkaya’nın, Demir’e olayın akabinde ‘yemek ısmarlayarak’ özür dilemeye çalıştığı öğrenildi.

Sputnik’ten Ali Çağatay’la Seyir Hali programına konuk olan gazeteci Demir, Sarıkaya’nın kendisini Ankara’ya çağırdığını ve “Özür dilerim, gel sana bir yemek ısmarlayayım” söylemiş olduğini söz etti.

“Daha da saçmalamaması için telefonu kapattım” diyen Demir, kendisine verilen dayanak ötürüsıyla ıstırabının biraz da olsa hafifçelediğini belirtti.

‘KEŞKE ORADA HAKSIZ OLSAYDIK’

Demir, şu açıklamaları yaptı:

“Keşke bu biçimde bir olay yaşanmasıydı, keşke bu biçimde bilinmeseydim. Keşke orada haksız olsaydık, o sorunu çıkaran biz olsaydık. Ve bu adamın o kızması haklı olsaydı, o yediğim tokadı sineye çekebilseydim. Ancak hatasız olmak… Bu zorumuza gitti.”

Cuma günü yaşanan olayın niye ortadan geçen 2,5 gün daha sonra ortaya çıktığı sorulan Kaya “Ben yayınlanmasını istemiyordum. bu biçimde bir şeyin yayılmasını istemedim. Ailem görsün istemedim. Nasıl olduysa bir biçimde birileri paylaşmış” diye konuştu.

Öte yandan Sarıkaya’nın bir özür ve Ankara Temsilciliğinden istifa etmesinin kâfi olmadığını savunan gazeteciler hem Habertürk’ü birebir vakitte Sarıkaya’yı protesto etmek için Habertürk’ün İstanbul’daki genel merkez binası önünde bu akşam bir ortaya gelecek.

‘ATILAN TOKADI HIZINDA HİSSEDEN HERKESE DAVETİMİZ VAR’

DİSK Basın-İş
‘ten de bahse ait yapılan açıklama şöyleki:

“Basın işçisi Ahmet Demir’e atılan tokadı hızında hisseden herkese bir davetimiz var: Hepinizi, meslektaşımızın yanında olmak ve sorumlulardan hesap sormak için Beyoğlu’ndaki Habertürk binası önüne davet ediyoruz. 20 Aralık Pazartesi, 18.30 Habertürk Genel Merkezi.”

Bu tokat sonrasında gördük ki sesini duyuramayan çok sayıda meslektaşımız var. Bundan sonra kimse sessiz kalmasın, birlikte ses çıkaralım, işverenler istifayı beklemeden gerekli yaptırımı uygulasın diye sözleştiğimiz saatte, sözleştiğimiz yerdeyiz!
📌
https://t.co/nWExlNdaI8

— DİSK Basın-İş (@Disk_Basin_is) December 20, 2021

‘SESİNİ DUYURAMAYAN ÇOK SAYIA MESLEKTAŞIMIZ VAR’

Sarıkaya’nın istifasının akabinde da hareketlerinden vazgeçmeyeceklerini söz eden DİSK Baın-İş, bunun öne sürülen sebebini ise “Bu tokat daha sonrasında gördük ki sesini duyuramayan hayli sayıda meslektaşımız var. Bundan daha sonra kimse sessiz kalmasın, bir arada ses çıkaralım, patronlar istifayı beklemeden gerekli yaptırımı uygulasın diye sözleştiğimiz saatte, sözleştiğimiz yerdeyiz” formunda açıklayan ikinci bir davet yaptı.