Sedat Peker’in tezleriyle gündeme gelmişti: Mansimov’un mahpus cezası onandı

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Sedat Peker’in tezleriyle gündeme gelmişti: Mansimov’un mahpus cezası onandı
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, organize cürüm örgütü başkanı olmakla suçlanan Sedat Peker’in Bodrum Yakılavak Marina’ya ‘çökülmesi’ argümanlarıyla gündeme gelen Azerbaycanlı milyarder Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun avukatlarının verilen cezaya itirazını kıymetlendirdi.

Daire, sanık Gurbanoğlu’na lokal mahkemece ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisindeki yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ cürmünden verilen 5 yıl mahpus cezasının hukuka karşıt bulunmadığına karar verdi. Avukatların başvurusunu asıldan reddeden 3. Ceza Dairesi, 5 yıllık mahpus cezasını onadı.

KONUT MAHPUSU KALDIRILDI

İstinaf Mahkemesi ayrıyeten mesken mahpusu halindeki isimli denetim önlemiyle hür bırakılan Gurbanoğlu’nun önlemini hürriyeti kısıtlayıcı nitelikte buldu. Konut mahpusu sonucunı bozan Daire, Gurbanoğlu hakkında İstanbul hudutlarını terk etmemek halindeki isimli denetim önlemini uyguladı.

SEDAT PEKER’İN ARGÜMANLARI NEYDİ?

Sedat Peker, “Turancılık davasından” tanıdığını söylemiş olduği Mübariz Mansimov’un, Mehmet Ağar’ı yanına alıp para ve prestij verdiğini lakin Ağar’ın Mansimov’u “bazılarıyla” anlaşıp “FETÖ’cü” diye içeri attırdığını ve Mansimov’a ilişkin Bodrum Yalıkavak Marina’ya “çöktüğünü” öne sürmüştü.

Ağar’a “Sen devlet memuruydun, emekli oldun. Nasıl alabiliyorsun milyarlarca dolarlık yeri” diye soran Peker, devamında “Adamı nasıl FETÖ’cü yapıp mallarına çöktün. Yargıçlar belgeyi görüyor, ceza vermese olmaz, baskı var. 5 sene ceza verip 8 ay yatırıp tahliye ettiler” demişti.

Peker ayrıyeten Ağar’a “Polis tabirlerinde var. Fethullah Gülen’le sen tanıştırdın. Mahkeme kayıtlarında var, ‘Beni Gülen’le o tanıştırdı’ diye. Kanıtlar var, ispatlar var, uçak ayrıntıları var, birlikte gitmişler” demişti.