Sel sırasında yaşadıklarını anlatan bir vatandaş göz yaşlarına hakim olamadı

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Sel sırasında yaşadıklarını anlatan bir vatandaş göz yaşlarına hakim olamadı
Türkiye, orman yangınlarının akabinde günlerdir Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketleriyle gayret ediyor. Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaşanan sel felaketinde 58 kişi ömrünü kaybederken, 77 kişiyi ise arama çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda konut ve iş yerinin hasar gördüğü kentlere, Türkiye’nin dört bir yanından yardım eli uzatıldı.

‘HES PATLAMIŞ DEDİLER, 2 BİNE YAKIN İNSAN KOŞTU’

Hasar ve can kaybının en epeyce yaşandığı ilçelerden biri olan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde bir vatandaş sel anında yaşadıklarını Medyascope muhabiri Fırat Fıstık’a anlattı:

”Biz 10 bireydik dairemizde. Daireleri boşaltın dediler. Hepimiz binayı boşaltıp kaçtık. HES patlamış dediler. 2 bine yakın insan koştu, sıkıştık. Ben eşofmanlarımla çıktım. Her tarafta otomobiller, beşerler.. Üstü akmaya başladı. Çamlar geliyor, alttan da yol kayıyor. Kastamonu yolunda otomobiller sıkıştı. Eşimin elinden tutuyorum. Eşim’ Beni bırak’ diyor. ‘Mevlüt seni bırakmam’ diye elini bırakmıyorum. Hepimiz oradan yalın ayak geçtik. Bunu anlatırken hayli berbat oluyorum” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

‘SABAHA KADAR YARDIM ÇIĞLIKLARINI DUYDUK’

Sel sırasında bir yakınlarının meskenine sığındıklarını söyleyen genç bayan, ”Yakınımızın meskenine gittik. Orada sabaha kadar pikelere sarıldık. Üzerimizi değiştik.10 bireydik meskenlerine sığındık. Göçen konutları zirveden sabaha kadar izledik. Hala onun şokunu atlatamadım” dedi.

İlçede bulunan kız yurdunun da çöktüğünü tabir eden vatandaş yaşananları ” Kız yurdu çöktü, her şey çöktü. Sabah kadar ‘Bize yardım edin’ çığlıkları duyduk” diye anlattı.