Sibilla Barbieri İsviçre’de intiharla hayatını kaybetti

AIM

New member
27 Şub 2022
1,473
0
0
Romalı yönetmen ve oyuncu Sibilla BarbieriÖlümcül bir kanser hastası, yardımlı intihar edebilmek için geldiği İsviçre’de öldü.

Bunu belli ediyor Coscioni derneği.

Aynı zamanda derneğin meclis üyesi olan kadın, bağlı olduğu Roma yerel sağlık otoritesinin gönüllü ölüm halinde tıbbi yardımdan yararlanmayı reddetmesi üzerine yurtdışına geziye çıkmaya karar vermişti.

Coscioni derneğinin hatırladığına göre Eylül ayı ortasında sağlık tesisi, kadının gerekli dört şartı karşılamadığını açıklayarak kararını bildirmişti. Anayasa Mahkemesi’nin Cappato/Dj Fabo kararından gönüllü yardımlı ölüme yasal olarak erişebilmek.

Özellikle tıbbi komisyon kadının bağımlılık gereksinimi eksikti yaşamı sürdüren tedaviden.

Direktör, “Bu, kanser hastaları ile kendilerini diğer ölümcül olmayan koşullarda bulanlar arasında çok ciddi bir ayrımcılıktır” dedi yolculuktan önce internette yayınlanan son videoda -. Bu nedenle İsviçre’ye giderek yardım almaya özgürce karar verdim çünkü gerekli 10 bin avroya sahibim ve hâlâ fiziki olarak oraya gidebiliyorum. Ama imkanları olmadığı için, yalnız oldukları veya bilgileri olmadığı için bunu yapamayan, hastalıktan ölmeye mahkum olan diğer insanlar bunu nasıl yapıyorlar? Bu da Devletin düzeltmesi gereken bir diğer ciddi ayrımcılıktır.”

Sibilla Barbieri’ye oğlu ve eski radikal senatör Marco Perduca da İsviçre’ye eşlik etti. Her ikisi de yarın sabah Roma Vittorio Veneto polis karakoluna gidip 12 yıla kadar hapis cezası riskiyle karşı karşıya kalacak.

Ayrıca Marco Cappato kendisini Sibilla Barbieri’nin gezisini organize eden ve destekleyen Sivil Kurtarma Derneği’nin yasal temsilcisi olarak ilan edecek.

Onlara eşlik etmek Filomena Galloderneğin yasal savunucusu ve ulusal sekreteri.

Konular