Soyer, İzmirlileri İstiklâl Standı’na davet etti

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Soyer, İzmirlileri İstiklâl Standı’na davet etti
Fiyatsız ziyaret edilebilecek stant 9 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak. Stant 11.00 ile 20.30 saatleri içinde ziyaret edilebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer açılış merasiminde yaptığı konuşmada “Biz İzmir’e kuruluşun ve kurtuluşun kenti deriz. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünü büyük bir gurur ve memnunlukla yaşıyoruz. Bir toplumun başına gelebilecek en büyük felaketlerden birinin onun geçmişi ve doğasıyla olan bağının kopması olduğunu düşünüyorum. Zira kültürel varlığımız lakin geçmişimizle ve tabiatımızla şekillenir. Ortadaki bağlar kopmuşsa toplum olabilme yanımız, yaşadığımız kente, memlekete bağlılığımız, aidiyetimiz eksik kalır. bu biçimde çağımızı anlamak ve yaşadığımız vakte dair yanlışsız tahliller üretmek de mümkün olmaz. Bu niçinle bir belediye liderinin asli bakılırsavinin ona emanet edilen kentin tabiatına ve kültürel mirasına sahip çıkmak olduğunu düşünüyorum. Refahı büyütmenin ve adil bir biçimde paylaşmanın da yegane yolu budur. Açılışını yaptığımız bu stant geçmişimiz ve bugün içindeki bağları perçinleyen çok kıymetli bir sanat eseridir” dedi.

İzmirsiz olmaz

Türkiye İş Bankası İdare Konseyi Lideri Adnan Bali de Lider Soyer yardımıyla sergiyi İzmir’e taşıdıklarını belirterek “Bu stant Büyükşehir Belediye Lideri Sayın Tunç Soyer’in kıymetli daveti vesilesiyle İzmirlilerle buluşuyor. Takviyelerinden dolayı Lider Soyer başta olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkürü borç biliyorum. bu biçimde işler İzmirsiz olmaz. Cumhuriyetin kuruluşundan İzmir İktisat Kongresi’nin yapılmasına ve İş Bankası kararlarının alınmasına kadar İzmir hayli özel bir kent. Bu standın daha fazla yakışacağı öteki bir kent olamazdı. Pandeminin tüm kısıtlamalarına karşın yalnızca İstanbul’da sergiyi 650 bini aşkın kişi ziyaret etti. Bu rekorun İzmir’de kırılacağını düşünüyorum” dedi.

Stant İzmir’e hazırlanırken kentin Ulusal Mücadele’deki yeri ve değerinin altını çizen eklemelerle zenginleştirildi ve şimdiye kadarki en geniş haline ulaştı. Mahallî kaynaklar ve koleksiyonerlerden alınan takviyelerle yüzyıl dönümünde İzmir’in ehemmiyetini vurgulayan bir giriş kısmı eklendi.

Yerli ve yabancı biroldukca arşiv ve koleksiyondan yararlanılarak hazırlanan stantta periyoda dair askeri nesneler, günlükler, notlar, savaş sırasında hazırlanmış haritalar ve komuta kademelerinin cephe buyrukları üzere yazılı dokümanların yanı sıra fazlaca sayıda fotoğraf ve görüntü imgesi yer alıyor. Metinler ekran ve projeksiyonlarla destekleniyor.