Soyer, MODEKO 2022’nin tanıtımına katıldı: İddialıyız ve epeyce heyecanlıyız

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Soyer, MODEKO 2022’nin tanıtımına katıldı: İddialıyız ve epeyce heyecanlıyız
2-6 Mart tarihlerinde Fuar İzmir’de 33. defa düzenlenecek MODEKO 2022 Memleketler arası Mobilya Fuarı’nın tanıtım toplantısı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ın mesken sahipliğinde, Nobel EXPO ve Efor Fuarcılık tarafınca yapılacak fuarın tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Nobel EXPO İdare Şurası Lideri Erhan Çelik, EFOR Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, Buca Belediye Lideri Erhan Kılıç, Gaziemir Belediye Lideri Halil Arda, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Eserleri İhracatçıları Birliği Lider Yardımcısı Ali Fuat Gürle, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası İdare Heyeti Lideri Hasan Özkoparan, sivil toplum kuruluşlarının liderleri ile temsilcileri, mobilyacılar, üreticiler, bürokratlar ve meclis üyeleri katıldı.

MODEKO 2022 için tezli ve epey heyecanlı olduklarını söyleyen Lider Tunç Soyer, “Fuara 300’ün üzerinde firma ve 750’nin üzerinde marka katılacak. Batı Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Kuzey Amerika’daki 50 farklı ülkeden dal profesyonelleri fuarımızı ziyaret edecek. Ülkemizin en kuvvetli üretim alanlarından biri olan mobilya dalının memleketler arası pazarda da hayli kıymetli bir yeri var. O denli ki pandeminin global olarak yarattığı olumsuz tesire karşın dış ticaret fazlası veren tek dal mobilya sektörümüzdü. Üç buçuk milyar dolar ihracat yapan ve her yıl istisnasız dış ticaret fazlası veren mobilya kesimiyle Türkiye, dünya mobilya ihracatçıları içinde sekizinci sırada yer alıyor. MODEKO 2022 hiç elbet ki bu pozisyonumuzu daha da güçlendirecek. Bu fuar saye sinde mobilya dalımızın dünyada birinci beş ülke içerisinde yer almasına bir adım daha yaklaşacağız. Türkiye mobilya dalının toplam üretimini 25 milyar dolar düzeyine çıkarmak zorundayız. Bunun için mobilya dalımızın var gücümüzle yanında olacağız” dedi. İzmir’in epey daha büyük fuarlara konut sahipliği yapacak potansiyeli olduğunu söyleyen Lider Soyer, “Bunun gereğini yapmakta kararlıyız. nazaranceksiniz, geçen yıllarde 10-11 fuar düzenleyen İzmir, bu yıldan itibaren 20’nin üzerinde fuara mesken sahipliği yapacak” tabirlerini kullandı.

“NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Mobilya imalatı için yeni bir yer arayışında olduklarını da belirten Lider Soyer, “Karabağlar sanayi sitesi ve mobilyacılar sitesinin problemlerinin farkındayım. Uzunca bir müddetdir yeni bir yer arayışını sürdürüyoruz. İzmir Ticaret Odası İdare Şurası Lideri Mahmut Özgener ile görüşmelerimizde birkaç seçenek olgunlaştı. Bir karar verme noktasına gelmemize az kaldı. Kent merkezinde bu dalların imalathanelerinin kalması dala de kente de ziyan veriyor. En sağlıklı şartları yaratmak için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız” formunda konuştu.

‘İSTANBUL’A GİTMENİZE GEREK KALMAYACAK’

Nobel EXPO İdare Konseyi Lideri Erhan Çelik ise “Bu fuarı epey daha yeterli bir noktaya getirip mobilya bölümünü ticaretin merkezi haline getireceğimizin taahhüdünü rahatlıkla verebiliyorum. Paydaşlar masanın etrafında toplandığı sürece artık İstanbul’a gitmenize gerek kalmayacak. Biz İzmir’e fazlaca alıştık” diye konuştu. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Eserleri İhracatçıları Birliği Lider Yardımcısı Ali Fuat Gürle de Lider Soyer’e teşekkür etti.

Lider Soyer, tanıtım toplantısının akabinde mobilyacıları ziyaret etti. Soyer, ihracat odaklı çalışmalarla yerli ve yabancı iştirakçilerin bir ortaya getirileceğini söylemiş oldu.