Tarım cenneti Efes Selçuk’a JES hançeri

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Tarım cenneti Efes Selçuk’a JES hançeri
RE Güç Yatırım Üretim A.Ş. Aydın Valiliği’nden aldığı müsaadeyle komşu İzmir’in Selçuk İlçesi’nde jeotermal ve güneş gücü santrali kurmak için harekete geçti. Şirket, tarım cenneti Selçuk’ta 4’ü üretim, 3’ü enjeksiyon olmak üzere 7 derin jeotermal sondaj kuyusu açmayı, ayrıyeten güneş gücü santraliyle de sera tesisi işletmeyi planlıyor.

RE Güç Yatırım Üretim A.Ş. Aydın Valiliği’nden aldığı müsaadeyle komşu İzmir’in Selçuk İlçesi’nde jeotermal ve güneş gücü santrali kurmak için harekete geçti. Şirket, tarım cenneti Selçuk’ta 4’ü üretim, 3’ü enjeksiyon olmak üzere 7 derin jeotermal sondaj kuyusu açmayı, ayrıyeten güneş gücü santraliyle de sera tesisi işletmeyi planlıyor.

Aydın Valiliği Yatırım İzleme Uyum Başkanlığı’ndan aldığı ruhsat ile çalışmalara başlayan İstanbul merkezli RE Güç Yatırım Üretim A.Ş., İzmir’in Selçuk İlçesi’nin Burgaz Mahallesi Mevkii’ne 4’ü üretim, 3’ü enjeksiyon olmak üzere 7 adet derin jeotermal sondaj kuyusu açmak için Etraf ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat yaptı. Bölgede 13.7 MWe şurası güce sahip Jeotermal Güç Santrali (JES) ve 999 kWe güce sahip Güneş Güç Santrali (GES) kurmak isteyen şirket, 376 milyon TL yatırım bedeli ile jeotermal ısıtmaya dayalı endüstriyel sera tesisi projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Daha evvel Aydın Valiliği’nden aldığı jeotermal müsaadesiyle, komşu Selçuk’ta sondaj vurmak isteyen şirketin ÇED başvrusu incelemeye alındı. ÇED süreci başlatıldı. Kıymetli bir tarım merkezi olan Selçuk’taki bu teşebbüs kaygı yarattı.

RE Güç Yatırım Üretim A.Ş’nin ortakları içinde Kıbrıs Ercan Havalimanı’nı yapan ve biroldukça alanda inşaat, konut projeleri yürüten Mehmet Alp Delimollaoğlu yer alıyor.