Turetta'nın avukatı Gino Cecchettin'in dayanışmasına üç kurşunlu zarf: “Kabul edilemez”

AIM

New member
27 Şub 2022
1,348
0
0
“Medeni bir toplumda rahatsız edici ve kabul edilemez bir haber.” Giulia'nın babası Gino Cecchettin, dün içinde üç kurşun bulunan bir zarf alan Filippo Turetta'nın avukatı avukat Giovanni Caruso ile “dayanışma” içinde olduğunu ifade etti.

Padua polis merkezi tarafından soruşturulan ve “polis arabalarının” genellikle avukatların en sık gittiği yerlerin yakınından geçmesiyle üniversite profesörü için bir tür koruma sağlanmasına yol açan bir gözdağı.

Teresa Manente: “Cecchettin kadın cinayeti vahşiceydi, zulmü tanımamak saçma”

Muhabirimiz Rosario Di Raimondo tarafından

05 Aralık 2024

Turetta'nın cezasının verildiği gün mahkeme salonundaki el sıkışmanın ardından, Giulia'nın babasına göre kızının anısını “aşağılayan” savunma argümanının açıklığa kavuşturulmasının ardından, Gino'nun her zamanki kararlılığıyla ifade ettiği dayanışma anıdır. kelimeler ama ölçü.

Çünkü zarf haberi “son derece rahatsız edici ve sivil toplumda kabul edilemez” diye söze başladı Cecchettin. Sembolik bile olsa her türlü korkutma veya şiddet tereddütsüz kınanmalıdır. Adalet, saygı ve huzur ortamında tecelli etmelidir. Bu tür eylemler mağdurlara karşı herhangi bir dayanışmayı temsil etmiyor, aslında Gino'nun Giulia'nın anısına kurduğu Giulia Cecchettin Vakfı'nda yürüttüğümüz çalışmanın ciddiyetini gölgeleme riski taşıyor.

“Ancak bu ilkeler sayesinde daha adil ve insancıl bir toplum inşa edebiliriz. Avukat Caruso ile tam dayanışma içinde olduğumu ifade ediyorum ve yetkililerin bu ciddi olaya bir an önce ışık tutmasını umuyorum. Herkesi en zor anlarda bile saygı, barış ve diyalog değerlerini desteklemeye davet ediyorum. Ayrıca ve her şeyden önce acı. Birlikte, kararlılıkla ve nefrete boyun eğmeden çalışmaya devam edelim.” Filippo Turetta'yı ömür boyu hapis cezasına çarptıran kararın ardından Gino, “Toplum olarak hepimiz kaybettik” yorumunu yaptı.