Türkiye AB’den yardım istedi: Gönderilecek uçaklar hangarda bekletilen THK uçaklarıyla tıpkı

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Türkiye AB’den yardım istedi: Gönderilecek uçaklar hangarda bekletilen THK uçaklarıyla tıpkı
Avrupa Birliği (AB) Komitesi, Türkiye’deki yangınlarla gayrete takviye için 3 yangın söndürme uçağı gönderileceğini bildirdi.

AB Komitesinden yapılan açıklamada, Türkiye’nin AB Sivil Muhafaza Düzeneğini harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Kurulunun, Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağının, İspanya’dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği açıklandı.

‘DAHA FAZLA YARDIM SAĞLAMAYA HAZIRIZ’

Bu yangın söndürme uçaklarının “rescEU” isimli Avrupa sivil muhafaza varlıkları ortasında yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Uyum Merkezi’nin Türk makamlarıyla nizamlı temas ortasında olduğu söz edildi.

AB Kurulunun kriz idaresinden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB’nin bu güç vakit içinderda Türkiye ile tam dayanışma ortasında olduğunu belirterek, “Daha fazla yardım sağlamaya hazırız” dedi.

THK’NIN HANGARDA BEKLETİLEN UÇAKLARIYLA TIPKI

İspanya ve Hırvatistan’dan Türkiye’ye gönderilecek uçaklar, Türk Hava Kurumu’nun (THK) eski olduğu nedeni öne sürülerek hangarda bekletilen uçaklarıyla birebir marka olduğu ortaya çıktı.

İnanılır gibi değil!! Antika denilerek hangara kaldırılan ve çürümeye terkedilen THK’ya ait Canadair uçaklarını İspanya ve Hırvatistan bize yardım olarak gönderiyor! Bu nasıl bir akıl tutulması! #havadanmüdahaleistiyoruz pic.twitter.com/nUToVGg1Rn

— Mert #FenerOl (@mrt_msl) August 1, 2021