Uzaklaştırma sonucu bir daha işe yaramadı! Ayrıldığı eşini yanıcı husus ile ateşe verdi

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Uzaklaştırma sonucu bir daha işe yaramadı! Ayrıldığı eşini yanıcı husus ile ateşe verdi
Edinilen bilgiye göre, Elvan Sözkesen (38), Erkan Emiroğlu’dan (38) ‘kendisine şiddet uyguladığı’ sebebi öne sürülerek 5 ay evvel boşandı.

Argümana bakılırsa, boşandığı eşinin kendisini tehdit etmesi üzerine uzaklaştırma sonucu süreçleri için adliyeye gitmek üzere konutundan çıkan bayan, bu sırada kendisini takip eden Erkan Emiroğlu ile karşılaştı.

YANICI HUSUS İLE ATEŞE VERDİ

Yanında getirdiği jel tutuşturucuyu bayanın gerisinden üzerine döken Erkan Emiroğlu, onu ateşe verdi. Alevler ortasında kalan genç bayan çığlık atarak komşularından yardım istedi. Komşuları tarafınca banyoya gdolayılerek suyla söndürülen genç bayan vefattan döndü.

Ambulansla Fatsa Devlet Hastanesine kaldırılan Elvan Sözkesen birinci müdahalesinin akabinde hayati tehlike kaydı ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık merkezine sevk edildi.

‘YA BENİMSİN YA TOPRAĞIN’ DİYORDU

Samsun’daki yanık merkezinin ağır bakım servisinde tedavi altına alınan Elvan Sözkesen, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Eşinin daima kendisine şiddet uyguladığını belirten Elvan Sözkesen, şu kelamları kaydetti:

“5 ay evvel ayrıldık. Şiddet uyguladığı için boşandık. yine benimle evlenmek istiyordu. Kabul etmediğim için daima beni tehdit ediyordu. 2 gün evvel savcılığa çıktım. Bugün de uzaklaştırma sonucu için adliyeye imza atmaya gidecektim. Daire kapısının merdiveninde karşıma çıktı. Su istedi. Ben onu içeri almadım. Merdivende kaçmaya başlayınca gerimden üzerime sıvı bir şey attı. daha sonra da bir şey alevlendi. Çığlığımdan komşular açtı kapıyı. Onlar beni banyoda söndürdü. ‘Kimse beni reddedemez’ diyordu. ‘Ya benimsin ya toprağın’ diyordu. Tehdit ediyordu. Bu kadarını da yapacağını iddia etmemiştim. İnsan iki çocuğuna acımaz mı? Onların annesini nasıl ortadan kaldırmak ister. Nasıl caniliktir bu.”

“BEN ÖLECEK MİYİM?’ DİYE SORDU”

Yanan bayana kendi konutunda müdahale eden ve olayı anlatan Yasemin Düzgüney çığlık sesi ile dışarıya çıktığını ve yanan bayanı gördüklerini belirterek, şöyleki konuştu:

“Eşi ile bayanı gördüm. Eşi bana ‘kadın yanıyor, su getirsenize’ dedi. Çabucak su alıp döktük lakin kâfi gelmedi. O sırada yanan bayan benim peşimden girdi ve banyoya girdi. Eli yüzü tanınmayacak biçimdeydi ve hayli yanmıştı. Bayan bana ‘ben ölecek miyim’ diye sordu. Ben de ona ölmeyeceğini söylemiş oldum ve ne olduğunu sordum. Bana kendisini eski eşinin yaktığını söylemiş oldu. O biçimde eşinin yaktığını öğrendim. Bayan yandığı için kıyafetleri de bedenine yapışmıştı, durumu berbattı. Galiba eski eşi beni görür görmez panikledi ve o niçinle kendisinin yaptığını söylemedi.”

Polis hadiseden daha sonra kaçan şahıs yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.