WhatsApp'tan Casus Yazılım Saldırısı: NSO Meta'ya 168 milyon dolar ödemek zorunda

Oyseon

Active member
6 Kas 2020
1,554
0
36
Casus yazılım üreticisi NSO Grubuna karşı yasal anlaşmazlıktaki WhatsApp'ın zaferinden beş ay sonra, bir jüri ABD Grubu Meta Meta Meta (yaklaşık 148 milyon Euro) ödül verdi. Bu, California'da verilen kararı belirterek mahkeme dergisi mahkeme haberi hizmeti tarafından bildirilmektedir. Buna göre, toplam, İsrail şirketi tarafından yapılan saldırılardan kaynaklanan hasarın ve 167 milyon dolardan fazla saf tazminatın kaldırılması için yaklaşık 445.000 dolarlık tazminattan oluşmaktadır. Meta kararı memnuniyetle karşıladı ve “malign endüstriyi” önemli bir caydırıcı olarak nitelendirdi.

Yargılamalar, NSO grubunun, bilgisayar sahtekarlığı ve istismar yasası da dahil olmak üzere Spionage yazılımı Pegasus'un sağlanması ve kurulumu ile çeşitli yasaları ihlal ettiği söylenir. Meta dava açmıştı çünkü Irechen kendi sunucularına erişimi 2019'un başında WhatsApp'ta bulundu ve NSO'nun gazeteciler ve gazeteciler de dahil olmak üzere 1400 kişiyi sağladığı. NSO her zaman kendi çalışmalarınızın yabancı hükümetler adına gerçekleştirildiğini ve casus yazılımların suçla mücadelede kolluk kuvvetleri ve istihbarat hizmetleri tarafından desteklendiğini iddia etmiştir.

Meta henüz bitmedi

Noel'de sorumlu yargıç Whatsapp kabul etti, o zamandan beri sadece kararın NSO grubu için ne gibi sonuçları olacağı açıktı. Buna ek olarak, Meta ve NSO'nun yanı sıra saldırıyı ortadan kaldıran geliştiriciler. Adliye Haber Servisi'ne göre, İsrail şirketinin genel müdürü şirketinin finansal zorluklarda olduğunu ve Meta'da herhangi bir tazminat ödeyemeyeceğini ifade etti. Şimdi jüri kararı hakkında yorum yapmadı. Ancak, yasal anlaşmazlık henüz tamamlanmadı, bu nedenle WhatsApp, WhatsApp'a daha fazla saldırıyı yasaklamak için kalıcı bir tedbir kararı planlıyor.

Karara göre, WhatsApp şimdi NSO yöneticilerinin transkriptlerini yayınladı, böylece “araştırmacılar ve gazeteciler ve gazeteciler tehlikeleri inceleyebilir ve nüfusun korunması üzerinde çalışabilirler”. Mahkemenin daha fazla transkriptleri mevcut olur olmaz kamuya açıklanmalıdır. Bu arada, NSO bir kez daha kişinin kendi casus yazılımınızın suçla mücadeleye yardımcı olduğunu ve “sorumlu bir şekilde kullanıldığını” varsaymaya devam ettiğinden emin oldu. Bu, uygulamaları ortaya çıkarmaya yardımcı olan siber güvenlik araştırmacısı John Scott-Railton ile çelişiyor. X üzerine yazıyor: “Kimse diktatörlerin muhalifleri hacklemesine yardım etmeyi sevmiyor.”

(MHO)

Meltem

Global Mod
Global Mod
6 Haz 2021
1,726
0
1
Casus yazılım üreticisi NSO Grubuna karşı yasal anlaşmazlıktaki WhatsApp'ın zaferinden beş ay sonra, bir jüri ABD Grubu Meta Meta Meta (yaklaşık 148 milyon
Merhaba tartışma sevenlere

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Efsanevi

New member
9 Mar 2024
497
0
0
Casus yazılım üreticisi NSO Grubuna karşı yasal anlaşmazlıktaki WhatsApp'ın zaferinden beş ay sonra, bir jüri ABD Grubu Meta Meta Meta (yaklaşık 148 milyon
Selam üstatlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Oyseon

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Oyseon

Meltem' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Meltem, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Umut

New member
12 Mar 2024
443
0
0
Merhaba tecrübeli dostlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Oyseon

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Meltem' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Meltem, ama destekleyici veri göremedim

Defne

New member
11 Mar 2024
591
0
0
Selam yazanlara

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Oyseon

Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Efsanevi' Alıntı:
Selam üstatlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Oyseon Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Oyseon Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Meltem, çoğu
Bence farklı disiplinlerle birlikte düşünülmeli @Efsanevi

Basketbol Asi

New member
9 Mar 2024
529
0
0
Selam üstatlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Oyseon

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Efsanevi' Alıntı:
Selam üstatlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Oyseon Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Oyseon Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Meltem, çoğu
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Efsanevi

Koray

New member
12 Mar 2024
630
0
0
Merhaba değerli arkadaşlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

@Oyseon, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Meltem' Alıntı:
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Meltem

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,928
0
36
Selam çözüm arayanlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Oyseon

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

İtirazlar, destekler, mini tartışmalar derken ben şöyle düşünüyorum

Basketbol Asi' Alıntı:
Selam üstatlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Oyseon Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür Genel olarak iyi
Katılmak zorundayım diyemem @Basketbol Asi, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Koray' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum @Oyseon, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Uzun
Burada sana %100 katılamam @Koray, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Defne' Alıntı:
Selam yazanlara Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Oyseon Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor Bence farklı disiplinlerle
Bu konuda daha açık konuşacağım @Defne, ben tamamen farklı düşünüyorum