Yaşlı tütüncü Foggia, dükkanda bıçaklanarak öldürüldü: Ceset bir müşteri tarafından bulundu. Soyguncu avı

AIM

New member
27 Şub 2022
1,473
0
0
Tütün dükkanı bugün, yani 28 Ağustos Pazartesi günü yeniden açıldı. Frances Marasco, 72 yaşında, Foggia’nın merkezindeki sokaklardan biri olan Via Marchese De Rosa’daki ikinci el satışın sahibi. Tatil nedeniyle kapalı olan kulübün kepenklerini açtıktan birkaç saat sonra ise soygun girişimi sırasında bıçaklanarak öldürüldü. Saat 13 civarında bir müşteri tarafından girişin yakınında yatarken bulundu. Vücudunda üç veya dört darbe izi vardı. Adam yardım istedi ama yapabilecekleri başka bir şey yoktu. Cinayet silahı, kanlı bir bıçak, birkaç metre ötede, kaçan suikastçı tarafından terk edilmiş halde bulundu. Mağdurun, kasaya bile ulaşamayan soyguncuya tepki vermeye çalıştığı göz ardı edilmiyor. Bunlar sadece bölgedeki kameralı güvenlik sistemlerine ve bıçağa odaklanan jandarmaların soruşturmasını bekleyen hipotezler.

Tütüncüden birkaç adım uzakta bulunan bir erkek kuaförü dükkanının sahibi Maurizio, “Bayan Franca’yı 26 yıldır tanıyorum” diyor. “Her zaman ulaşılabilir bir kadındı. Ben burada büyüdüm. Söze gerek yok” diye ekliyor.
Olay yerine koşan birçok kişinin sözleri aynı tenordaydı. 49 yaşındaki Luigi, “Saat 12’de köpekle birlikte girişten geçtim ve her şey normaldi. Sonra sirenleri duyduk ve korkunç haberi öğrendik. Artık yaşanmaz bir şehir. Artık güvenli bir yer değil”, diye anlatıyor. Bir grup gencin de görüşü bu: “Artık bu şartlarda yaşamak mümkün değil. Kendimizi güvende hissetmiyoruz”. Kurbanı tanıyan ve onunla aynı yaşta olan Giuseppe ise şok oluyor. “Çalışırken hayatınızı kaybetmek saçma” diyor.

Aslında Francesca Marasco yorulmak bilmeyen bir işçiydi. Özellikle mahallede çok sevilen ve tanınan bir kadındı. Kadının tüm zamanını adadığı tütün dükkanını anlatıyor.

Öfke dalgası sosyal medyada da yayıldı. “Foggia’m beni her zaman suskun bıraktı – Federica yazıyor – Signora Franca benim büyükannem, teyzem, annem ve hatta birkaç yıl içinde bendim. Ve ne yazık ki bize öğretmediğiniz halde kesinlikle saygıyı hak ederdi.” .

Siyasi ve kurumsal dünya bile şokta. Belediye başkanının istifası ve tutuklanmasının ardından şehri yöneten Foggia Belediyesi’nin olağanüstü komisyonu Franco Landella (Lega), “anlamsız ve saçma bir trajediden” söz ediyor.
Bölge sosyal yardım meclisi üyesi, “Hak ettiği bir tatilin ardından bir kadın işe geri dönüyor ve ölümle karşılaşıyor” diyor Gül Baronu – Kurumların temsilcisi olarak kendimi sorumlu hissediyorum, çünkü eğer bütün bir neslin eğitiminde bir şeyler ters gittiyse, bu bizim de hatamızdır”.

“Taraf olarak Foggia dosyasının Bakan Piantedosi’nin masasında öncelikli olmasını istiyoruz”, diye yeniden başlıyor Mario Giampietro, İtalya Kardeşler’in şehir komiseri. İtalya Senatörü Viva, Ivan Scalfarottobunun yerine “merkez sol belediye başkanı adayının adının şehrin sivil ve ekonomik olarak yeniden başlatılması için derhal hazır olmasını” talep ediyor.

Başta Ulusal Tütüncüler Federasyonu başkanı olmak üzere iş dünyası da şoktaydı. Mario Antonelli: “Tüm bölge üzerindeki kontrolü güçlendirmek ve suçun sürekli yayılmasına karşı acil güvenlik önlemleri hazırlamak için kurumlara alarm verelim” diyor.

Yine bir soygun sırasında meydana gelen trajik ölümü akla getiren Francesca Marasco’nun işlediği korkunç suç. Francis Trajan. Genç adam, 17 Eylül 2020’de Foggia’daki Gocce di Caffè barında gerçekleştirilen soygun sırasında sol gözünden bıçaklandı. Yağma 100 avronun altındaydı. Trajan 9 Ekim’de öldü. Bir yıl önce, Foggia Ağır Ceza Mahkemesi bu suçtan dolayı dört genci, 1’den 28’e ve 1’den 10’a olmak üzere iki ila 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Suçunu itiraf eden tüccarı fiziki olarak bıçakladı ve 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. “Üzgünüm – hakime itiraf etti – Oraya onu soymaya gittik, onu korkutmak için bıçağım vardı ama onu öldürmek istemedim”.