Zeytinburnu’nda hayvanların su kabına çamaşır suyu döküyor tezi

Suluman

Global Mod
Global Mod
6 Kas 2020
2,927
0
36
Zeytinburnu’nda hayvanların su kabına çamaşır suyu döküyor tezi
Zeytinburnu’nda sokak hayvanlarının rahatsızlanarak ölmesinden şüphelenen Feyza Pekacar ve annesi Nesrin Pekacar, hayvanların su kabına çamaşır suyu boşaltırken Feride K.’yi yakaladı. Anne duruma reaksiyon gösterirken, Feyza Pekacar ise o anları telefonla kaydetti.

18 yaşındaki Feyza Pekacar, Feride K.’nin ‘bunlar hastalık yayıyor ben bu kediler yüzünden korona oldum, ben bunlar yüzünden hastalık kapıyorum’ söylemiş olduğini argüman etti. Öte yandan Pekacar, “Hayvanları sevmiyorlarsa sevmesinler fakat hayvanlara dokunmasınlar” diyerek duruma reaksiyon gösterdi.

‘ÇAMAŞIR SUYUNU MAMA KAPLARINA DÖKÜYORDU’

Feyza Pekacar “Biz komşularımızdan duymuştuk bunu yaptığını. Çamaşır sulu suları mamalar ve sulara katıyor. Birkaç tane kedimiz de hasta olup öldüler. Her cuma günü bunu yapmaya başlamıştı. Takip ettik gerisinden dolandık, buraya geldi. Ben kameramı açtım annem de benim önümden gitti. hiç bir korku belirtisi olmadan çamaşır sulu suyu çalkaladı, mamaların üzerine eğilerek döktü. Annem yakasına yapıştı” dedi. Feride K. ve Nesrin Pekacar’ın ortalarında tartıştığını nazarann mahalle sakinleri ortaya girerek olayı sonlandırdı. Bu fırsattan faydalanan Feride K. olay yerinden uzaklaştı. Mahalleli olayı duyduktan daha sonra Feride K.’nin mama kaplarına çamaşır suyu koyduğu argümanına reaksiyon gösterdi.

‘4-5 KEDİ ZEHİRLENDİ

Mahallî hayvan muhafaza bakılırsavlisi İstek Yılandiloğlu 4-5 kedinin çamaşır suyu ile zehirlendiğini öne sürdü. Yılandiloğlu, “Zeytinburnu’nda bu şekil olayların artık yaşanmamasını istiyoruz. Belediye kendi mamalıklarını yaparak kendi amblemlerini khalbuki bu beşerler bu biçimde şeyler yapmaktan çekinir. Hayvan susuz kaldıysa çamaşır sulu suyu da içer, o anlamaz ki. Biz çamaşır suyundan zehirlendiğini düşündüğümüz 4-5 kedi gördük” dedi.

FERİDE K.’NİN EŞİ: RUHSAL PROBLEMLERİ VAR

Feride K’nin eşi Veysel K. ise, “Benim bayanın ruhsal sıkıntıları var. Yaşanan olayın hakikat olup olmadığını bilmiyorum. Başında durmuyordum ben lakin ruhsal sorunu olan bireyden her şey beklenir. Bizim meskende o denli hayvan beslemiyoruz, uzaktan seviyor benim eşim de. Ben ruhsal sıkıntılı diyorum, bunun öbür türlü izahı yok. Güzel bir şey değil hayvan zehirlenir mi? Biz şükür Müslüman insanlarız, epey büyük vebal lakin hasta beşere ne diyeceksin? Eşim bana olayı anlattı. Feride K. ‘Ben kedilere su veriyordum bayanın biri geldi bana müdahale etti’ dedi. Ben de onu tekrar kedilere mama yahut gibisi şeyler vermemesi gerektiği konusunda uyardım’ dedi” formunda konuştu.